Løwer vil endre tilskuddreglene for ungdomspartiene

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer vil endre reglene for tilskudd til politiske ungdomsorganisasjoner, slik at antallet medlemmer igjen skal bli avgjørende for hvor mye tilskudd hvert enkelt ungdomsparti skal få. Hun håper på en snarlig omkamp i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjølvannet av at det ble avdekket medlemsjuks i flere politiske ungdomspartier, vedtok Stortinget at moderpartienes valgoppslutning skulle avgjøre hvor mye tilskudd ungdomspartiet skal få. Løwer vil nå reversere denne ordningen, skriver Aftenposten.

- Det å hoppe fra en god løsning, men med et dårlig kontrollsystem, over på et annet system som er drepende for egenutvikling og politisk aktivitet i ungdomsorganisasjonene, er å gå helt feil vei. Da er det langt bedre å jobbe fram bedre dokumentasjons- og kontrollsystemer, og ikke legge på seg en linje som fort kan undergrave ungdomspolitikken, sier Løwer.

Løwer får støtte av valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning, som mener at Stortinget må gå tilbake til en ordning der politisk aktivitet premieres med økt støtte.

(NTB)