Løy, forfalsket og hindret etterforskningen

Höegh Fleet Services har godtatt bota på 23,8 millioner kroner fra staten Washington for å ha løyet, forfalsket og hindret etterforskning av ulovlige oljeutslipp fra sitt lasteskip. Tipseren om bord blir millionær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Dette sa Höegh seg skyldig i
 • Hoegh.no

  (Dagbladet.no): Det norske selskapet som styrer 60 lasteskip verden over innrømmet i mars overfor amerikanske myndigheter at de hadde dumpet olje ulovlig rett i sjøen, og hindret etterforskningen av utslippene. Totalt innrømmet selskapet sju lovbrudd overfor amerikanske myndigheter, blant annet å lyve til føderale inspektører, forfalske dokumenter og å ha forhindret etterforskningen av saken.

  - Forliket er nå effektuert og boten betalt, sier Olav Sollie, Senior Vice President i selskapet til Dagbladet.no.

  Han sier at det var 2. maskinisten om bord på lasteskipet Minerva som brøt både selskapets instrukser og internasjonale lover da han bygde om oljeutskilleren på 39 000 tonneren «Minerva» slik at spillolje gikk rett ut i sjøen.

  Oljeutslippene ble avslørt da en ansatt om bord på skipet tipset kystvakten i Vancouver i Washington, melder Kentucky.com.

  I tillegg til å utstede bota, ga dommer Ronald Leighton også 300 000 dollar i belønning til personen som tipset kystvakten, altså over to millioner norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer