Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Løy om drapssak

En 26 år gammel kvinne er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med funnet av et lik utenfor Hokksund torsdag. To menn er siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle kvinnen fra Drammen har ifølge politiet innrømmet at hun har løyet om sin rolle i forbindelse med funnet av et lik i et skogområde utenfor Hokksund.

- Kvinnen har i politiavhør i helga vedgått at hun kjørte de to siktede og offeret til Hoensvannet, samt at hun kun returnerte med de to siktede, forteller politiadjutant Hans Egil Seljordslia i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

26-åringen har tidligere nektet ethvert kjennskap til de to siktede, men da hennes versjon ikke stemte med det flere vitner forklarte, valgte politiet før helga å sikte henne for falsk forklaring. Kvinnen har ikke ønsket bistand fra noen forsvarer.

- Kjenner hverandre

- Vi vil senest mandag formiddag ta stilling til om vi skal utvide siktelsen, samt om vi skal framstille henne for varetektsfengsling, forteller Seljordslia

Det var torsdag at en død mann ble funnet i et øde skogområde vest for Hoensvannet, 7-8 kilometer utenfor Hokksund sentrum i Øvre Eiker. To menn på 16 og 22 år har erkjent å ha begått drapet. Begge er varetektsfengslet i fire uker.

- Vi er nå sikre på at 22-åringen og denne kvinnen kjenner hverandre, forteller Seljordslia.

Obduksjon mandag

Alle de tre siktede har blitt avhørt i løpet av helga, og det er kommet fram en del nye opplysninger. Politiadjutanten vil imidlertid ikke gå ut med mer detaljert informasjon fra avhørene ennå.

Den døde er trolig 21 år gamle Svein André Karlsen fra Røyken, som har vært savnet i over en uke. Det er uklart når drapet skal ha funnet sted, men alt tyder på at 21-åringen ble drept fredag for en drøy uke siden - samme dag som han forsvant. Motivet skal være at den eldste av de siktede oppfattet at Karlsen opptrådte ufint mot seg.

Avdøde skal obduseres mandag, og en foreløpig obduksjonsrapport er ventet tirsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!