Løy om flykapring for å gi kjæresten sparken

Håpet «kapringen» ville stenge kjærestens jobb i flyselskap - så han fikk mer tid med henne.

FATTIG TRØST: Inderen som nylig ble dømt for en falsk flykapring kan trøste seg med gode skussmål fra familien til den ene kona, som var ansatt hos Jet Airways. Foto: NTB Scanpix
FATTIG TRØST: Inderen som nylig ble dømt for en falsk flykapring kan trøste seg med gode skussmål fra familien til den ene kona, som var ansatt hos Jet Airways. Foto: NTB ScanpixVis mer

En 38-årig forretningsmann i storbyen Mumbai i India tok uortodokse og ulovlige skritt for å få mer tid med kjæresten.

Nylig ga en dommer ham fengsel på livstid for i 2017 å ha lagt fra seg et brev om at flyet var kapret inne på toalettet på et Jet Airways-fly underveis fra Mumbai til Delhi.

Motivet skal ha vært å gjøre så stor skade på flyselskapet at det ville bli nødt til å legge ned flyoperasjonene ut fra Mumbai, skriver BBC og en rekke andre medier.

I så fall ville kjæresten, som var flyvertinne i Jet Airways, bli stående uten jobb. Håpet skal ha vært at hun dermed ville bli nødt til å flytte til Mumbai og få mer tid sammen med ham.

Gode skussmål

Men selv da ville ikke livet ha blitt ukomplisert: Under rettssaken har det blitt kjent at mannen allerede var gift og hadde to barn da han giftet seg med flyvertinne-kjæresten.

Mannen kan trøste seg med gode skussmål fra familien til den kona som var ansatt hos Jet Airways.

«Han er en god og snill mann og fortjener ikke dette», sa hennes søster ifølge Mumbai Mirror.

Forretningsmannen er den første som har blitt straffet etter Indias nye strenge lover mot flykapringer, hvor livstidsfengsel er mildeste straff, og dødsstraff er den strengeste.