FEM TILTALT:  Fem personer er i Gjøvik tingrett siktet for to drap, flere ran og bedrageri av trydemidler. F.v. forsvarer Petter Sørensen, forsvarer Espen Wangberg, tiltalte Ronny Kjeldsen og forsvarer Ole Strømmen i Gjøvik tingrett. Retten er for anledningen flyttet til Sør-Gudbrandsdal tingretts lokaler på Lillehammer.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FEM TILTALT: Fem personer er i Gjøvik tingrett siktet for to drap, flere ran og bedrageri av trydemidler. F.v. forsvarer Petter Sørensen, forsvarer Espen Wangberg, tiltalte Ronny Kjeldsen og forsvarer Ole Strømmen i Gjøvik tingrett. Retten er for anledningen flyttet til Sør-Gudbrandsdal tingretts lokaler på Lillehammer. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Løy om kreft til broren

Lillebror Thorstensen forklarte seg om hvordan søsteren fikk ham sint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Etter at Knut Arne Thorstensen kom ut fra soning 14. oktober 2007 dro han ikke tilbake til Vollheim gård.

I fengselet fikk han beskjed om at søsteren Berit var kreftsyk og at han ikke skulle komme tilbake til gården i Søndre Land. Thorstensen skaffet seg derfor en leilighet i Kolbu.

I dag fortalte lillebror Thorstensen på aktor Thorbjørn Klundseter oppfordring at det hele var en bløff fra storesøsterens side.

- Hun hadde mye smerter i den tiden. Leddsmerter og ryggsmerter.

- Og hvordan var det med denne kreften?

- Ut fra det jeg skjønte hadde det spredd seg rundt om kring i kroppen.

 

- Og hvordan er det nå?

- Ut fra de opplysningene jeg hadde så var det ikke noe kreft.

Politiet avkreftet
For ett år siden skrev VG at storesøsteren bløffet på seg kreft for å få lillebroren til å ta livet av Jan Petter Aarstad. Medtiltalte Ronny Kjeldsen bekreftet sykdommen til VG den gang.

Politiet fikk tilgang til sykejournalene hennes og fant raskt ut at det hele var en bløff.

I retten i dag fortalte Thostensen om sitt eget temperament og om at storesøsteren visste hva hun skulle gjøre for å få ham sint.

 Samtidig fortalte han at storesøsteren var omtenksom og svært påpasselig med at han tok medisinen sin etter at han fikk hjerteinfarkt.

- På visse områder har jeg hatt store problemer med aggresjon opp gjennom årene. Det har vært et stort problem i forhold til vold jeg har utøvd. Etter hjerteproblemene forsøkte jeg å roe meg ned. Men det å mase på meg har vært en utløsende faktor. Det å skrike til meg har vært en utløsende faktor for å få meg sint. Dette kommer på grunn av barndommen, volden og alkoholen som skjedde i oppveksten.

Jaget vekk jenter
Han refererte til en episode på gården hvor det kom noen jenter til gårdsplassen på nattestid. Ronny Kjeldsen fikk beskjed om å gå ned for å få de vekk. Knut Arne ble vekket og kommandert ned, men han trodde Kjeldsen hadde kontroll så han ble igjen.
Da ble Berit ifølge lillebroren masete og ba ham gå ned igjen.

Men etter at hun løy om kreften lurer lillebroren på om de siste tolv årene har vært basert på løgn. De to møttes for første gang for tolv år siden i farens begravelse.

Aktor lurte på om han hadde følt seg utnyttet av storesøsteren.

- Jeg vet ikke hva jeg skal svare på spørsmålet. Jeg har ikke noe godt svar på akkurat det.

-LØY OM KREFT:  Drapstiltalte Berit Thorstensen skal ha løyet for broren sin om at hun hadde kreft. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
-LØY OM KREFT: Drapstiltalte Berit Thorstensen skal ha løyet for broren sin om at hun hadde kreft. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
«DØDENS GÅRD»:   For et år siden fant  politiet først en død person, siden en til, på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
«DØDENS GÅRD»: For et år siden fant politiet først en død person, siden en til, på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer