Løy om UFOer

Det britiske parlamentet har løyet for befolkningen om UFOer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abraham mener forsvarsdepartementet i London tre ganger den siste tiden har brutt de britiske reglene om åpenhet i forvaltningen.

Det mest oppsiktsvekkende bruddet ble begått i behandlingen av den såkalte Rendlesham Forest-saken. I forrige uke måtte Forsvarsdepartementet i London bøye seg for Ann Abrahams direkte ordre, og frigi dokumenter i saken, melder BBC.

Dokumentene forteller om saken der amerikansk militærpoliti så en lysende, trekantet gjenstand i Rendlesham-skogen i Øst-England.

Strengt hemmelig

Rendlesham-skogen ligger like ved Woodbridge-basen, som tilhører og brukes av det britiske flyvåpenet RAF. Den mystiske episoden som omtales i dokumentene, utspant seg der den 27. desember 1980.

Til nå har de vært holdt strengt hemmelige, ifølge BBCs nettsider. Men rundt 20 briter greide likevel å få tak i papirene ved å gå omveien om USA og bruke den amerikanske offentlighetsloven til å skaffe seg tilgang til amerikanernes dokumenter om den samme saken.

Blant dokumentene er en oppsiktsvekkende rapport, undertegnet av oberstløytnant Charles I. Halt i det amerikanske flyvåpenet USAF.

Under overskriften «Uforklarlig lys» beskriver Halt en «rød gjenstand som lignet på en sol» og som beveget seg mellom trærne i Rendlesham-skogen.

Skeptikere mener han må ha sett lyset fra et fyrtårn ved kysten ikke langt unna - men hvis lyset kom fra et fyrtårn som var i sving hver natt, hvorfor ble dyrene i skogen da plutselig slått av panikk?

Enda mer hemmelig

Tidligere statssekretær Peter Kilfoyle i det britiske forsvarsdepartementet mener at når saken er blitt holdt hemmelig, skyldes det neppe at admiralene og generalene i London ikke vil at britene skal få vite sannheten om UFOer. Det er vel snarere slik at de herrer offiserer mener hemmelighold er et gode i seg selv og bør brukes mest mulig, sier Kilfoyle.

(NTB)

UFO:</B> Dette bildet av et uidentifisert flygende objekt ble tatt utenfor Roma i 1999. Det finnes ikke bilder av UFOen som ble sett av det amerikanske flyvåpenet.