Coronavirus

Løy om virus - fly snudde

29-åring hevdet han var smittet av coronavirus. - Utrolig egoistisk, sier flypassasjer.

GLOBAL KRISE: Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte forrige uke spredningen av coronaviruset for å være en internasjonal folkehelsekrise. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et passasjerfly som skulle frakte solhungrige canadiere til Jamaica, måtte snu etter at en passasjer løy og sa at han hadde blitt smittet av Wuhan-viruset.

En talsmann for flyselskapet Westjet sier kabinpersonalet fulgte «alle protokoller for smittsomme sykdommer om bord, inkludert sekvestrering av et individ som kom med en ugrunnet påstand om coronaviruset».

Mannen skal ha reist seg opp omtrent midtveis i den fire timer lange flyturen og begynt å ta bilder av seg selv. Under fotoseansen skal han høylytt erklært at han hadde blitt smittet av viruset.

Personalet om bord ga mannen en maske og hansker, og beordret ham til å gå bak i flyet, som hadde 243 passasjerer om bord.

- Jeg tipper denne fyren tenkte at det var en morsom spøk, men det er bare kjemperart. Vi er veldig frustrerte, alle sammen. Det er utrolig egoistisk å ødelegge for 240 personer, sier Julie-Anne Broderick, som var om bord flyet, til kringkasteren CBC.

Politi og medisinsk personell møtte flyet ved landing i Toronto.

Politiet i regionen har bekreftet at en 29 år gammel mann er pågrepet og vil bli rettsforfulgt for påfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer