Løy om voldtekt for å skjule sidesprang

Dansk politi avslørte ni jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den danske byen Århus har hatt en flom av voldtektsanklager de siste ti månedene. Nå viser det seg at ni kvinner har anmeldt voldtekter som ikke har funnet sted. Årsaken er at de vil dekke over at de har vært utro.

- De unge kvinnene gjør ikke dette for å få oppmerksomhet. De er for eksempel på vei hjem til kjæresten, og får bondeanger etter sidespranget, sier kriminalinspektør Viggo Knudsen ved Århus Politi til den danske avisa BT.

Anmelder

Det har vært flere grove eksempler på falske voldtektsanklager. I april anmeldte en 17 år gammel jente tre navngitte tyrkiske gutter for å ha misbrukt henne etter tur.

Saken vakte stor oppsikt. Mediene begynte å skrive om innvandrerkriminalitet, og skapte et bilde av at innvandrere er normløse og ikke respekterer danske jenter, skriver danske BT.

Måneden før ble en mann pågrepet og siktet for å ha voldtatt en kvinne ved et diskotek. Kvinnen plukket ut mannen fra overvåkingsbilder fra diskoteket. Det viste seg også å være en falsk anmeldelse.

Skremmende

Psykolog Annalise Rust ved Rigshospitalets Center for Voldtægtsofre sa nylig til det danske nyhetsbyrået Ritzau at de falske anmeldelsene slår tilbake på kvinner som virkelig er blitt voldtatt.

- Det kan føre til at politiavhørene blir mer brutale, og det kan virke så skremmende at mange voldtektsofre unnlater å varsle politiet, sier hun.

Det anmeldes rundt 500 voldtekter i Danmark hvert år. Rundt 25 av anmeldelsene er falske. Det er uklart hvorfor så mange av de falske anmeldelsene er kommet i Århus, melder danske BT.