Løytnant og lillebror tatt for våpenkuppet

For bare noen måneder siden var løytnanten (28) en betrodd medarbeider i Kongens klær. Nå mener politiet at eks-offiseren sto bak det spektakulere våpentyveriet ved Jørstadmoen militærleir - sammen med sin lillebror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER/SANDEFJORD (Dagbladet): For bare noen måneder siden hadde han kommandoen over rekruttene i millitærleiren. Den tidligere løytnanten (28) ved Jørstadmoen skal ifølge kolleger kjenne alle rutiner. Han skal i over to år ha jobbet i en administrativ stilling i i leiren - en jobb som gjorde at han hadde tilgang til nøkler til flere bygg.

- Det er ingen tvil om at han kjente rutinene rundt våpenlageret, og vaktholdet i leiren. Han hadde også omgang med offiserene som hadde ansvaret for våpenlageret og sikkerheten rundt det, sier en tidligere kollega i leiren til Dagbladet.

- Sentrale brødre

Midt på natta slo politiet i Gjøvik til mot et hus sør for Mjøsbyen der 28 åringen har leid en sokkeleilighet den siste måneden. Samtidig gjorde væpnet politi seg klar til å pågripe den to år yngre broren i Sandefjord-området.

Politiet mener at brødreparet står sentralt i planleggingen og gjenomføringen av tyveriet. Natt til 26. august kuttet tyvene hull i et gjerde og kjørte helt frem til våpenlageret med bil. Utbyttet ble 66 AG 3-gevær, 42 Glock-pistoler, 10 MP-5 maskinpistoler, 2 Luger-pistoler, 2 maskingevær og et skarpskyttergevær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer