- LTTEs nye leder pågrepet

Det innrømmer den tamilske separatistbevegelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye lederen for LTTE ble onsdag arrestert i Malaysia, innrømmer den tamilske separatistbevegelsen.

Selvarajah Pathmanathan tok over ledelsen av opprørsbevegelsen etter nederlaget i mai og erklærte at LTTE heretter ville kjempe for en tamilsk stat med politiske midler.

Talsmann for det srilankiske militæret, Udaya Nanayakkara, opplyste fredag til Al Jazeera at Pathmanathan ble arrestert i Thailands hovedstad Bangkok og ført tilbake til Sri Lanka for avhør der.

Thailandske myndigheter hevder på sin side at tamilen ble arrestert i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur og fløyet til Sri Lanka via flyplassen i Bangkok. Dette bekrefter LTTE.

Pathmanathan, bedre kjent som KP, var den første i LTTEs lederskap som innrømmet at den øverste lederen, Velupillai Prabhakaran, var drept.

Flertallet av LTTEs ledere ble drept i de siste dagene av regjeringsstyrkenes offensiv mot LTTE.

(NTB)

ARRESTERT: Avisene i Sri Lanka var raskt ute med dagens store nyhet, arrestasjonen av LTTEs nye leder Selvarasa Pathmanathan, også kjent som KP. Foto: Scanpix
ARRESTERT: Avisene i Sri Lanka var raskt ute med dagens store nyhet, arrestasjonen av LTTEs nye leder Selvarasa Pathmanathan, også kjent som KP. Foto: Scanpix Vis mer