- Lubitz slet med selvmordstanker

Påtalemyndighetene står foreløpig uten noe annet motiv i Germanwings-saken.

Gikk til psykolog: Andreas Lubitz er antatt å ha stått bak Germanwings-tragedien der 150 mennesker, inkludert han selv, omkom i en flystyrt i de franske alper. Foto: AFP PHOTO / FOTO TEAM MUELLER
Gikk til psykolog: Andreas Lubitz er antatt å ha stått bak Germanwings-tragedien der 150 mennesker, inkludert han selv, omkom i en flystyrt i de franske alper. Foto: AFP PHOTO / FOTO TEAM MUELLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige tirsdag døde 150 mennesker som følge av en flystyrt i de franske alper. Senere har lydopptak fra minuttene før ulykken vist at flyets andrepilot, Andreas Lubitz, styrtet flyet med vilje etter å ha stengt kapteinen ute av cockpiten.

Nå hevder påtalemyndighetene at Lubitz slet med selvmordstanker en tid før flyulykken. Andrepiloten skal ha gått til psykolog få år før han ble pilot, der han snakket om disse tankene. Siden den gang skal Lubitz flere ganger ha blitt sjekket, uten at tilsvarende selmordstanker skal ha blitt påvist.

Det kommer frem i en pressemelding fra statsadvokaten i Düsseldorf.

Videre skal påtalemyndighetene, ifølge førstestatsadvokat Ralf Herrenbrück, ikke ha funnet noe annet motiv for flyulykken. Uttalelsene kommer etter at tysk politi i flere dager har gjennomført en omfattende etterforskning der de blant annet saumfarte Lubitz sitt hjem.

Der skal det ha blitt funnet «legemidler til behandling av psykisk sykdom», skriver den tyske avisa Welt am Sonntag.

I samme avis står det også at det ikke er funnet noen tegn på at Lubitz var avhengig av alkohol eller narkotiske stoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer