Lubna kan få regjeringspost

Lubna Jaffery Fjell (25) står høyt på lista til Jens Stoltenberg over dem som skal gi mer farge til den helhvite regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet skrev lørdag reagerer flere rødgrønne politikere på at ikke Jens Stoltenberg har funnet plass til en eneste person med minoritetsbakgrunn i regjeringen, verken som statsråd, statssekretær eller politisk rådgiver.

Først nå, etter at kritikken er framført og det bare gjenstår en håndfull poster å fylle, vil statsministeren i løpet av kort tid gi minoritetene en plass i maktapparatet.

Etter det Dagbladet erfarer, vil han velge en kvinne. Det gjenstår fem statssekretærer og en politisk rådgiver før kabalen er ferdig lagt. Det er ennå ikke avklart hvilken status eller i hvilket departement minoritetspolitikeren får plass. Hvis det blir på statssekretærnivå, får vi ikke vite navnet før etter statsråd fredag.

Gift norsk

Ifølge Dagbladets kilder er Lubna Jaffery Fjell en av de heteste kandidatene på lista til Stoltenberg.

Hun er fra Bergen, født av pakistanske foreldre, og gift med en nordmann. Hun sitter i styret i Ap\'s kvinnenettverk, og har fire år bak seg i Bergens bystyre. Nå sitter Jaffery Fjell i kommunestyret i Fjell samtidig som hun tar en mastergrad ved Universitetet i Bergen.

-  Jeg tror det er litt tilfeldig at det ennå ikke er funnet plass til en med minoritetsbakgrunn i regjeringsapparatet. Det er så mange hensyn som skal tas, sier Jaffery Fjell.

-  Men jeg har ikke hørt noe fra Jens eller noen andre om at jeg skulle være aktuell til en post i regjeringsapparatet, sier hun.

Tilfeldigvis hvitt

En annen kvinne som står på minoritetslista til Stoltenberg er kultursjef i NRK, Nita Kapoor (49).

Stabssjef ved Statsministerens kontor, Lars Erik Flatø, avviser at den utnevnelsen som nå vil komme er et resultat av kritikken fra innvandringstalsmenn.

-  Det har hele tida vært klart at vi ville ha en person med minoritetsbakgrunn, sier Flatø.

AKTUELL: Lubna Jaffery Fjell er svært aktuell som statssekretær eller politisk rådgiver i Stoltenberg-regjeringen.
AKTUELL? Nita Kapoor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer