BLIR CASANOVAER: Guttebabyer som legger raskt på seg, er mer aktive seksuelt som voksne, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: Elisabeth Sperre Alnes
BLIR CASANOVAER: Guttebabyer som legger raskt på seg, er mer aktive seksuelt som voksne, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: Elisabeth Sperre AlnesVis mer

Lubne guttebabyer blir ivrigst i senga

Jo mer guttebarnet legger på seg i de seks første månedene av livet, dess mer sex har han som voksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En studie av 770 filippinske menn viser at de som la på seg mest som babyer, også ble større som voksne og fikk flere seksualpartnere, skriver forskningsmagasinet Videnskab.dk.

De lubne guttebabyene nådde raskere puberteten, og i starten av tjueåra var de sterkere, høyere og hadde mer testosteron i blodet enn mindre lubne guttebarn. Det melder tidsskriftet Science' nyhetstjeneste ScienceNOW.

Studien ble utført av ei forskergruppe fra Northwestern University i Chicago, USA.

Forskerne mener grunnlaget for den forhøyede seksuelle aktiviteten som følger valpefettet blir lagt allerede i mors liv. Mors kosthold under svangerskapet påvirker barnets stoffskifte og fysiologi.

Ifølge studien er det barn som blir ammet og som sjelden får diaré som legger på seg raskest - oftest barn fra økonomisk stabile familier.

Disse barna kommer raskere i puberteten, debuterer tidligere seksuelt og rapporterer oftere enn andre menn at de har hatt sex i løpet av den siste måneden.

Studien er publisert i tidsskriftet  Proceedings of the National Academy of Sciences.