Lubne lever lengst

Litt overvektige kan få 6-7 år ekstra,

«SEXYLUBBEN»: Steinar Sagen (t.h.) har i teorien muligheten til å leve betydelig lengre enn for eksempel Bjarte Tjøstheim (t.v.) og kanskje til og med bror Tore Sagen. «Radioresepsjonen»-programlederne har fra før etablert sensuelle kvaliteter rundt det å ha et par synlige kilo ekstra. Arkivfoto: LARS MYHREN HOLAND
«SEXYLUBBEN»: Steinar Sagen (t.h.) har i teorien muligheten til å leve betydelig lengre enn for eksempel Bjarte Tjøstheim (t.v.) og kanskje til og med bror Tore Sagen. «Radioresepsjonen»-programlederne har fra før etablert sensuelle kvaliteter rundt det å ha et par synlige kilo ekstra. Arkivfoto: LARS MYHREN HOLANDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Et par kilo for mye på kroppen? Ikke fortvil. Japanske forskere har nemlig funnet ut at lubne mennesker lever aller lengst.


Det har lenge vært kjent at fedme og ekstrem overvekt er helseskadelig, men ifølge de japanske forskerne er det enda farligere å være sylslank.


Derimot viser undersøkelsen at litt overvektige i 40-årsalderen kan regne med å leve 6-7 år lenger enn de som er svært tynne, og et par år mer enn de veldig tjukke.


- Vi hadde ventet at tynne mennesker ville ha lavest forventet levetid, men vi trodde ikke at forskjellen ville være så stor, sier en av forskerne bak studien, professor Shinichi Kuriyama, som er tilknyttet medisinsk fakultet ved Tohoku-universitetet.


I studien er 50.000 personer mellom 40 og 79 år fulgt i en tolvårsperiode.


(NTB)