Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lucas (24) ble dyttet foran t-banen i Stockholm. Nå forteller han om veien tilbake til livet

Brakk nakken, lå i koma og måtte amputere et bein. Nå skal han begynne å studere igjen. 

NB! STERKE BILDER: Overvåkningsvideo viser øyeblikket da 24 år gamle Lucas helt plutselig ble dyttet foran T-banen i Stockholm . Video: SVT Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På bare noen sekunder fikk Lucas Sjölund (24) livet sitt snudd på hodet. I mai i år ble han dyttet ned på sporet mens han ventet på t-banen i Stocholm.

En 35 år gammel mann steg bestemt fram og dyttet Lucas i ryggen, før han rolig forlot åstedet.

Ved siden av ham sto kona og ble vitne til hele hendelsen.

- Jeg skrek da det skjedde. Jeg tenkte at han var død, og ville hoppe ned på sporet til ham. Men det kunne jeg ikke, for jeg visste ikke hvor han lå, forteller Victoria Sjölund i et intervju med svensk TV4, skriver Expressen.

Hardt skadet

Lucas brakk nakken, fikk flere andre brudd, to hjerneblødninger, måtte amputere høyrefoten og lå i koma i to uker. Han husker ingenting fra den tiden.

Hendelsen ble fanget på t-banens overvåkningskamera. Se video øverst i saken.

Etter ti uker på sykehus og i rehabilitering, kunne han endelig dra hjem med.

- Victoria har vært veldig sterk. Det var egentlig bare henne jeg kjente meg trygg hos, og kunne gråte foran, sier Lucas i samme TV-intervju.

Han overlevde den brutale hendelsen, men veien tilbake har vært lang.

- Jeg visste ikke hvilket liv han ville få, men jeg hadde et håp om at det ville ordne seg. Det første han gjorde var å forsøke å gi meg et kyss. Da kjente jeg at alt kom til å gå bra, forteller kona.

Skal fortsette studiene

Det verste for 24-åringen var at han mistet den ene foten.

- Jeg har spilt fotball hele livet, så det var kanskje det mentalt vanskeligste, tanken på at jeg kanskje aldri skulle kunne spille fotball igjen, sier Lucas.

Likevel går livet framover. I januar har Lucas planer om å returnere til studiene sine. Over et halvt år etter at han fikk livet snudd på hodet.

Den 35-år gamle gjerningsmannen ble i november dømt til tvungen psykisk helsevern for drapsforsøk, skriver Expressen. Rettsmedisinerne konkluderte med at mannen lider av alvorlige psykiske forstyrrelser. 35-åringen er også dømt for vold mot offentlige tjenestemenn, og må betale til sammen 145 000 svenske kroner i erstatning til offeret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!