Lucky er stammens håp

BARDU (Dagbladet): Lille Lucky (1 md.) er framtida i den nye ulvestammen i Polar Zoo. I vinter måtte en hel ulveflokk bøte med livet da lederulven døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lucky er så ubekvem med å være den nye turistattraksjonen i dyrehagen at han bæsjer ut hele dyrepasser Janine Schellen. Men det gjør ingenting. For i dyrehagen er de kjempeglade for at en ny liten ulveflokk er på plass.

Da den gamle lederulven i høst begynte å skrante i helsa, måtte nær hele flokken på 14 dyr avlives. Bare én fikk leve, hannulven Vargtass, som nå leder den nye flokken.

Familiebånd

- Det høres sikkert brutalt ut at vi måtte avlive hele flokken. Men familiebåndene og den sosiale strukturen i en ulveflokk er så sterk at vi hadde ikke noe valg. Hadde den gamle flokken fått bestå, ville den nye lederulven paret seg med mora. Og vi hadde fått innavl. Vi tok heller ikke sjansen på å få inn en ny lederulv, fordi han neppe ville blitt akseptert, forteller Sigmund Sørensen, som er daglig leder i dyrehagen. Vargtass hadde ensomme dager etter at han ble alene. Ulver løper som kjent i flokk.

Svensk ulv

- Han ulte noe forferdelig og leitet etter de andre hele tida.

- Publikum savnet også ulvene?

- Ja, de er veldig populære. På klare, fine vinterdager strømmer det til med folk som vil ule sammen med ulvene.

I februar fikk Vargtass endelig dame. Svenske Tova kom fra dyrehagen i Lycksele. Kort tid etter var hun drektig. Og 18. mai kom Lucky og hans to søsken til verden.

- Vi har store arealer og gode forhold, så de kommer nok til å klare seg fint, sier Sørensen.

ATTRAKSJON: Hjerteknuseren Lucky er ubekvem med å være den nye turistattraksjonen i dyrehagen. Her holdes den lille ulven av Janine Schellen.