Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lucy in the Sky er død

Lucy, som var inspirasjonen til Beatles-teksten "Lucy in the Sky with Diamonds", er død.

HIT-LÅTA: The Beatles-låta, Lucy in the Sky With Diamonds, ble anklaget for å være en dop-låt om LSD. John Lennon hevdet hardnakket at låta tvertimot handlet om Lucy, en venn av hans sønn, Julian. Foto: AP Photo
HIT-LÅTA: The Beatles-låta, Lucy in the Sky With Diamonds, ble anklaget for å være en dop-låt om LSD. John Lennon hevdet hardnakket at låta tvertimot handlet om Lucy, en venn av hans sønn, Julian. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lucy O'Donnell var den lille jenta som i barnehagen inspirerte til en av Beatels store hits. O'Donnell døde tidligere denne måneden av immunsviktsykdommen lupus, opplyser en veldedig organisasjon, melder NTB.

LSD-rabalder

Som treåring gikk Lucy på skole med John Lennons sønn Julian, og det var Julian som tegnet et bilde av henne. Da pappa John spurte hva tegningen forestilte, svarte Julian at «det er Lucy på himmelen med diamanter».


Sangen John Lennon skrev — formelt i samarbeid med Paul McCartney, men de fleste Beatles-kjennere tror den mest er Lennons verk — ble tatt med på albumet «Sgt. Pepper?s Lonely Hearts Club Band» fra 1967.

Teksten, eller snarere tittelen, vakte rabalder.

Forbokstavene i tittelen ble nemlig tolket som en henvisning til det narkotiske stoffet LSD. LSD — eller lysergsyredietylamid — er et hallusinogen som kan gi brukeren sterke hallusinasjoner, med forstyrrelser i syns- og hørselopplevelsene.

John Lennon benektet dette blant og hevdet hele tiden at Lucy-sangen bare handlet om Lucy.

40 år siden sist
Lucy O'Donnell, som senere giftet seg og skiftet etternavn til Vodden, gjenopptok for få måneder siden sitt vennskap med Julian Lennon. 

Etter over førti år tok Julian kontakt da han hørte at O'Donnell kjempet en kamp mot den dødelige sykdommen. Julian Lennon bor nå i Frankrike og hørte om O'Donnells tilstand igjennom sin personlige assistent som kjente Lucy sin søster.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling