Ludmila vant i retten: Fikk 12 øre fra Putin-statens troll-fabrikk

- Oppnådde målet om å få nettrollene ut av skyggen.

SYMBOLSK SEIER: Ludmila Savtsjuk tok jobb i Putin-statens løgnfabrikk. Foto: DMITRY LOVETSKY / AP / NTB SCANPIX
SYMBOLSK SEIER: Ludmila Savtsjuk tok jobb i Putin-statens løgnfabrikk. Foto: DMITRY LOVETSKY / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 12 øre, én rubel, er summen som en domstol har dømt «trollfabrikken» som sprer Kremls budskap på sosiale medier, å betale i kompensasjon til Ludmila Savtsjuk.

Tok jobb for å avsløre Savtsjuk tok i januar i år jobb på fabrikken der de ansatte får godt betalt for å produsere stoff som setter Putin-regimet i et godt lys i sosiale medier.

Den 34 år gamle journalisten gikk til sak mot fabrikken for å røyke ut hvem som står bak tiltaket. Og fordi hun jobbet uten kontrakt, noe som er ulovlig.

Savtsjuk tok jobb på trollfabrikken for å avsløre hvordan virksomheten drives.

Savtsjuk avslørte blant annet i Dagbladet, at da opposisjonspolitikeren Boris Nemtson ble skutt og drept på åpen gate i Moskva i vinter, så fikk netttrollene beskjed om å fylle sosiale medier med historier om at opposisjonen nå var blitt så desperat at den var begynt å ta livet av hverandre.

- Veldig glad - Jeg er veldig glad for denne seieren. Jeg oppnådde mitt mål, og det var å få internett-trollene ut av skyggetilværelsen, sier Savtsjuk.

Det er Rådet for internett-studier som står bak fabrikken med internett-troll som holder hus i et forretningssenter i sentrum av St. Petersburg. Det er regimets støttespillere som ser ut til å finansiere virksomheten. Kreml nekter å ha noe med dette å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.