Ludvig Nessa «lyste regjeringsbygget i bann»

Mener terrorbomben 22. juli 2011 kan ha vært en konsekvens av norsk abortpolitikk.

ABORTMOTSTANDER: Ludvig Nessa (midten) har «lyst regjeringsbygget i bann», og mener terrorbomben 22. juli 2011 er en konsekvens av norsk abortpolitikk. På bildet er Børre Knudsen (tv) og Ludvig Nessa i ny abortdemonstrasjon i Oslo 2008.
Foto: GJESTVANG / ANDREA Dagbladet 
Behandlet i PhotoShop
ABORTMOTSTANDER: Ludvig Nessa (midten) har «lyst regjeringsbygget i bann», og mener terrorbomben 22. juli 2011 er en konsekvens av norsk abortpolitikk. På bildet er Børre Knudsen (tv) og Ludvig Nessa i ny abortdemonstrasjon i Oslo 2008. Foto: GJESTVANG / ANDREA Dagbladet Behandlet i PhotoShop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Abortpresten Ludvig Nessa har «lyst regjeringsbygget i bann» en rekke ganger og mener terrorbomben kan ha vært en konsekvens av norsk abortpolitikk.

Nessa og hans støttespillere arrangerer 13. juni hvert år en sørgemarsj på årsdagen for vedtaket om å tillate selvbestemt abort i Norge. Et fast innslag, som også fant sted i fjor, er en type bannlysing av regjeringsbygget. Nå tror abortpresten at norsk abortpolitikk kan «ha forløst krefter» som forårsaket terroren 22. juli, skriver Dagen.

Under sørgemarsjen har Nessa og tilhengerne også forsøkt å fire flagget utenfor regjeringsbygget på halv stang, men hvert år er de blitt stoppet.

- I fjor da vi kom dit, sto politiet allerede klar og ventet på oss. De har brukt mye ressurser for å hindre at flagget ikke ble firt på halv stang, men en bil med sprengstoff kunne de ikke hindre. Så vi ser at Gud kan gjøre folk blinde også, sier Nessa til den kristne avisen.

- Tar livet av barn - Vold avler vold. Norske myndigheter tar livet av like mange barn gjennom aborter hver dag som Breivik tok livet av på Utøya. Når de dreper barn i tusentall hvert år, så er det en galskap som må straffe seg på en eller annen måte, sier Nessa til Dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer