Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ludvigsen inviterte unge gutter på middag og hotellovernatting

Overgrepstiltalte Svein Ludvigsen oppsøkte mindreårige gutter på institusjon og inviterte dem på middag, badstu og hotellovernatting, mener politiet.

TILTALT: Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tiltalt tidligere statsråd Svein Ludvigsen (72) for seksuelle overgrep mot tre personer gjennom misbruk av sin stilling.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB Scanpix
TILTALT: Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tiltalt tidligere statsråd Svein Ludvigsen (72) for seksuelle overgrep mot tre personer gjennom misbruk av sin stilling. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram av en kjennelse om varetektsfengsling fra januar i år fra Hålogaland lagmannsrett, som den gang la ned forbud mot offentlig gjengivelse av avgjørelsen. Forbudet er nå opphevet etter begjæring fra VG.

«Siktede skal uten tilsynelatende aktverdig formål, og uten å gå via formelle kanaler, eller ved å varsle verger, ha etablert kontakt med flere mindreårige gutter som har hatt opphold på ulike institusjoner, og hvor han har invitert til middag, badstue, kjøreturer og hotellovernatting», heter det i kjennelsen fra lagmannsretten.

Svein Ludvigsen er nå tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge enslige asylsøkere.

Han er også tiltalt for å ha utnyttet to av de fornærmedes sårbare stilling til samme formål.

Den tidligere fiskeriministeren nekter straffskyld og avviser at han har hatt noen form for seksuell kontakt med de fornærmede i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!