Svein Ludvigsen tiltalt:

Ludvigsens nære venn: - Har aldri tenkt at noe ikke stemmer. Aldri!

Flere venner og bekjente av Svein Ludvigsen får ikke tiltalen mot ham til å henge på greip.

PROFILERT: Svein Ludvigsen er mangeårig stortingsrepresentant, fiskeriminister og tidligere fylkesmann. Flere av overgrepene skal ha skjedd mens han var fylkesmann. Her som Stortingsrepresentant i 2003. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet
PROFILERT: Svein Ludvigsen er mangeårig stortingsrepresentant, fiskeriminister og tidligere fylkesmann. Flere av overgrepene skal ha skjedd mens han var fylkesmann. Her som Stortingsrepresentant i 2003. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg har kjent Svein i over 20 år, og dette er bare helt utenkelig. For meg er det helt uvirkelig og utenkelig. Dette er ikke den Svein jeg kjenner.

Når Dagbladet møter ham har det gått to døgn siden Rolf Bjørnar Tøllefsen hadde den vonde telefonsamtalen. I den andre enden satt tidligere fiskeriminister, stortingsrepresentant og fylkesmann i Troms, Svein Harald Ludvigsen, som nettopp hadde blitt tiltalt i en grov sak.

For ett år siden skrev Dagbladet om en samfunsstopp i Troms som var siktet for sedelighetslovbrudd. Onsdag ble det kjent at Ludvigsen (72) er tiltalt «for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold».

Den tidligere fiskeriministeren er også tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å utnytte psykisk utviklingshemming og ved misbruk av sårbare situasjoner. Statsadvokaten mener Ludvigsen utnyttet eller lurte de fornærmede til seksuelle ytelser.

- Han ville ikke kommet i den utnyttelsesposisjonen uten å inneha den stillingen. Vi mener det er en årsakssammenheng mellom forholdet som er etablert og den seksuelle omgangen, sa statsadvokat Tor Børge Nordmo til Dagbladet onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer