Luft under lyntogvinger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Holdningen til høyhastighetstog endrer seg på klassisk vis. Først var det bare noen få fantaster som knyttet sitt navn og sitt engasjement til så spinnville tanker i fjellandet Norge. De ble dels oversett, dels latterliggjort. De fikk ingen støtte i avisenes lederspalter. De hadde ikke gehør hos statsbærende partier. Og de fikk selvfølgelig ikke gjennomslag for sine tanker og beregninger, ikke engang penger til utredninger. De ble ofre for den norske traustheten, den norske konformiteten, den norske ansvarligheten.

De befant seg ikke i det trygge, politisk korrekte

sentrum, og ble i høyden ansett som artige, kuriøse innslag i samferdselsdebatten.

Riktignok har både ordførere langs tenkte høyhastighetstogstrekninger vært blant de engasjerte. Det samme har næringslivsinteresser langs de samme rutene. Og SV har alltid ønsket å gi

togene vinger. Men lyntogene har liksom aldri blitt tatt på alvor blant det styrende sjikt. Derfor er det interessant at en positiv holdning til lyntog faktisk omfatter et flertall på Stortinget. Regjeringen er ennå ikke med på notene. Regjeringen er ansvarlig og realistisk. Samferdselsdepartementet styres dessuten av det jordnære Sp som vil ta ett skritt av gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer