Luft, vann, mat, ly og Michael?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BER DU FOLK rangere hva som er viktigst å ha for å overleve her i verden, vil de fleste fortsatt svare luft, vann, mat, klær, varme og husly i omtrent den rekkefølgen. Men så? Hvor langt ned på lista må vi før noen snufsesvarer «Michael Jackson» eller «musikk» i betydningen «musikken til Michael Jackson»?

Neppe veldig langt, om vi legger mediebildet etter 25. juni til grunn for antakelsen.

Noe har skjedd, og det

handler ikke om hvorvidt Michael Jackson er tidenes største, nest største eller tredje største underholdningsartist. Den debatten vil de meningssterke utkjempe på nettet, mens tidsriktige næringslivsledere ajourfører poprankingslistene sine i Dagens Næringsliv.

Nei, det handler om den legitimeringen av popmusikk og underholdningskultur som har funnet sted gjennom de siste 45 åra. Det er en bemerkelsesverdig prosess, som for to dager siden nådde sitt definitive høydepunkt og mottok selve medievelsignelsen i Los Angeles.

DER TOK EN hel verden farvel med Michael Jackson under et medieoppbud som tidligere har vært forbeholdt Englands konger og dronninger pluss Diana, samt paver og en og annen president. På den lille flekken av kloden som heter Norge, la to TV-kanaler om programmet og sendte direkte med reportere i LA og eksperter i studio. Deres samfunnsoppdrag besto blant annet i å la oss møte presumptivt oppegående landsmenn på pilegrimsferd til California fordi deres indre stemme simpelthen påla dem «å være i nærheten av Michael» i den bunnløse sorgen over tapet av….?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer