Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lufta ut av puppevideo?

Angivelig strippeshow i cockpit er foreløpig et ikke-tema i luftfarts-europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var den omstridte tabloidavisen The Sun i England som viste den først. Etterpå har hele medieeuropa kasta seg på.

Videoen av det mystiske flymannskapet som morer seg i cockpiten herjer på internett. En flyvertinne framfører noe som kan minne om et strippeshow til stor begeistring for de andre i flyverrommet.

Se videoen fra You Tube her:

Og med det har spørsmålene meldt seg: Er de i lufta når det skjer? Er de i europeisk luftrom? Og i hvilket flyselskap tilhører disse menneskene?

Videoen har skapt debatt om dette er en sikkerhetstrussel for pilotene som skal bringe passasjerer trygt rundt i verden.

Granskes eller ikke?

Det spekuleres i om mannskapet tilhører franske Air France, men dette er ennå ikke kommet på det rene, men enn granskning skal etter sigende komme til bunns i saken, melder britiske Daily Mail.

Det britiske Luftfartstilsynet opplyser til VG at de ikke vil sette i gang en egen granskning. Heller ikke Air France har tro på at mannskapet i videoen er under deres ledelse.

FULL PUPP: Den ukjente flyvertinna lager god stemning i cockpiten. Nå spekuleres det vilt i om videoen er ekte, om de er i lufta under seansen eller om det er sikkerhetsrisiko for de intetanende og eventuelle passasjerene bak i flymaskinen. Foto: You Tube
FULL PUPP: Den ukjente flyvertinna lager god stemning i cockpiten. Nå spekuleres det vilt i om videoen er ekte, om de er i lufta under seansen eller om det er sikkerhetsrisiko for de intetanende og eventuelle passasjerene bak i flymaskinen. Foto: You Tube Vis mer

Operativ direktør i SAS Norge, Dag Falk-Petersen, tar videoen med noe ro.


- Min vurdering er at opptaket er gjort i en ikke-kritisk fase av flygingen. Derfor antar jeg at det ikke har utgjort noen sikkerhetsrisiko, sier han til avisa.


Oppkonstruert?
Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS har heller ikke mottatt noe varsel om granskning.

- Vi har ikke brukt så mye energi på denne saken. Jeg kjenner ikke til og har heller ikke hørt om lignende tilfeller tidligere. Vi vet jo ikke om dette er en konstruert video heller, sier han til Dagbladet.no.

Informasjonsrådgiver Bjørn Erlandsen har ikke hørt om den sagnomsuste videoen.

- Vi vet ingenting om dette og kan derfor heller ikke kommentere det, sier han.

Heller ikke lederen i Norsk Flygerforbund har sett videoen før Dagbladet.no gjør ham oppmerksom på den.

- Jeg håper og tror dette er et engangstilfelle som skjedde for en stund siden. I dag ville dette opplagt fått konsekvenser dersom personene ble identifisert, sier Jan Dieset.

Gammel video 

image: Lufta ut av puppevideo?

På et ryktenettsted forbeholdt piloter hevdes det at videoen er hele to-tre år gammel og dermed slettes ingen nyhet - slik som den figurerer i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media