Luftambulansehjelmen har kommet til rette

Tyven sendte ut skrytebilde på Snapchat. Påskesjefen: voldsomt engasjement i hele Trysil.

STJÅLET: Luftambulansens anestesilege Thomas Lindtner viser frem en tilsvarende hjelm foran helikopteret som er stasjonert i Trysil i påska. Foto: Norsk Luftambulanse
STJÅLET: Luftambulansens anestesilege Thomas Lindtner viser frem en tilsvarende hjelm foran helikopteret som er stasjonert i Trysil i påska. Foto: Norsk Luftambulanse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pilothjelmen som natt til i dag ble stjålet fra et Norsk luftambulanse-helikopter utenfor Radisson Blue-hotellet i Trysil har kommet til rette.

- Noen gutter gjenkjente en person med hjelmen på et skrytebilde på bildedelingstjenesten Snapchat, opplyser regionleder Ole Valen i Norsk Luftambulanse til Dagbladet.

Hjelmen ble funnet hjemme hos en lokal gutt i 20-årene, og forholdet er anmeldt til politiet.

Hjelmene koster 40 000 kroner, er spesialtilpasset den enkelte pilots hode, har spesialvisir som øker sikten og innebygget radiokommunikasjon. I tillegg beskytter den pilotens hode, skulle noe skje.

Luftambulansen kaller tyveriet, som kunne vingestekket den livsviktige akuttberedskapen, for alvorlig og potensielt farlig.

- Dette er alvorlig. Hadde det ikke vært for at vi hadde et ekstra helikoptermannskap her som kunne låne bort en hjelm, kunne det blitt ille, sa regionssjef i Norsk Luftambulanse, Ole Valen, til Dagbladet.

Dro hjem til tyven Men i kveld er den samme regionlederen en svært glad mann.  Mens han og familien i hotellets bowlinganlegg, fikk han beskjed ved 20.30-tiden om at en ung mann ventet i resepsjonen - sammen med hjelmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer