SMERTEGRENSE: .
- Man er på smertegrensen når det gjelder å rekruttere og beholde svært kvalifiserte flygere i et segment av luftfarten der kompetansekravene ligger helt på topp, skriver Flygerforbundet i en pressemelding. Foto: Scanpix
SMERTEGRENSE: . - Man er på smertegrensen når det gjelder å rekruttere og beholde svært kvalifiserte flygere i et segment av luftfarten der kompetansekravene ligger helt på topp, skriver Flygerforbundet i en pressemelding. Foto: ScanpixVis mer

Luftambulansene trues av streik

Hvis ikke meglingen fører fram innen fristen ved midnatt natt til torsdag, vil pilotene nekte å fly annet enn akuttoppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norsk Luftambulanse trues av streik. Hvis ikke meglingen fører fram innen fristen ved midnatt natt til torsdag, vil pilotene nekte å fly annet enn akuttoppdrag.


Uenigheten står om lønnen. Ifølge Norsk Flygerforbund har de ansatte i Norsk Luftambulanse (NLA) 65 prosent dårligere betalt enn flygere i andre helikopterselskap der kompetansekravene for ansettelse ligger på et lavere nivå.


- Man er på smertegrensen når det gjelder å rekruttere og beholde svært kvalifiserte flygere i et segment av luftfarten der kompetansekravene ligger helt på topp, skriver Flygerforbundet i en pressemelding.


Det ble brudd i forhandlingene mellom Norsk Luftambulanses Flygerforening (NLAFF) og Norsk Flygerforbund (NF) på den ene siden og Norsk Luftambulanse og NHO på den andre siden 14. september. Partene møtes nå hos Riksmeklingsmannen.

Ved en eventuell streik vil det bli gitt en generell dispensasjon for luftambulanseoppdrag av akutt karakter, ifølge Norsk Flygerforbund. (NTB)