Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luftambulansene trues av streik

Hvis ikke meglingen fører fram innen fristen ved midnatt natt til torsdag, vil pilotene nekte å fly annet enn akuttoppdrag.

SMERTEGRENSE: .
- Man er på smertegrensen når det gjelder å rekruttere og beholde svært kvalifiserte flygere i et segment av luftfarten der kompetansekravene ligger helt på topp, skriver Flygerforbundet i en pressemelding. Foto: Scanpix
SMERTEGRENSE: . - Man er på smertegrensen når det gjelder å rekruttere og beholde svært kvalifiserte flygere i et segment av luftfarten der kompetansekravene ligger helt på topp, skriver Flygerforbundet i en pressemelding. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norsk Luftambulanse trues av streik. Hvis ikke meglingen fører fram innen fristen ved midnatt natt til torsdag, vil pilotene nekte å fly annet enn akuttoppdrag.


Uenigheten står om lønnen. Ifølge Norsk Flygerforbund har de ansatte i Norsk Luftambulanse (NLA) 65 prosent dårligere betalt enn flygere i andre helikopterselskap der kompetansekravene for ansettelse ligger på et lavere nivå.


- Man er på smertegrensen når det gjelder å rekruttere og beholde svært kvalifiserte flygere i et segment av luftfarten der kompetansekravene ligger helt på topp, skriver Flygerforbundet i en pressemelding.


Det ble brudd i forhandlingene mellom Norsk Luftambulanses Flygerforening (NLAFF) og Norsk Flygerforbund (NF) på den ene siden og Norsk Luftambulanse og NHO på den andre siden 14. september. Partene møtes nå hos Riksmeklingsmannen.

Ved en eventuell streik vil det bli gitt en generell dispensasjon for luftambulanseoppdrag av akutt karakter, ifølge Norsk Flygerforbund. (NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media