- Luftangrep er ikke nok til å bekjempe Den islamske stat

Mener Storbritannia bør vurdere bakkestyrker.

ANGRIPES FRA LUFTA:  Den USA-ledede kampen mot IS har så langt bestått av luftangrep og trening av den irakiske hæren og de kurdiske styrkene. Nå sier Tony Blair, tidligere statsminister i Storbritannia, at det ikke er tilstrekkelig å kun angripe fra lufta. Her kjører krigere fra Den islamske stat rundt i den nord-irakiske byen Mosul, som de tok tidligere i sommer. Foto: Foto: AP Photo / NTB Scanpix
ANGRIPES FRA LUFTA: Den USA-ledede kampen mot IS har så langt bestått av luftangrep og trening av den irakiske hæren og de kurdiske styrkene. Nå sier Tony Blair, tidligere statsminister i Storbritannia, at det ikke er tilstrekkelig å kun angripe fra lufta. Her kjører krigere fra Den islamske stat rundt i den nord-irakiske byen Mosul, som de tok tidligere i sommer. Foto: Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere statsminister i Storbritannia Tony Blair mener Storbritannia bør vurdere å sende bakkestyrker til Irak.

Samtidig har Den islamske stat lagt ut en ny tale hvor de truer Vesten.

- Vi kan ha overflod av diplomati, all nødvendig nødhjelp, og gå ut med alle tenkelige fordømmelser. Men hvis det følges av fysiske kamper, så vil vi bare forminske problemet - ikke bekjempe det, skriver Tony Blair i et innlegg sitert av Sky News.

Truer Vesten Søndag publiserte Den islamske stat nok en tale hvor de truer med terrorangrep mot Vesten. Talsmannen Abu Muhammad al-Adnani truer i et 42 minutter langt lydklipp alle land som støtter USAs luftangrep mot Den islamske stat.

Han oppfordrer til drap på amerikanere, europeere, australiere, franskmenn og borgere fra «alle land i den nye alliansen mot Den islamske stat», derav også nordmenn.

USA har utført en rekke luftangrep mot den Islamske stat i Irak og planlegger nå et større militært engasjement, hvor blant annet Norge skal delta. Frankrike utførte i forrige uke sine første luftangrep i Irak, og sa de traff og tilintetgjorde mål fra IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer