Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luftangrep på Tikrit

Det som kan vise seg å være det avgjørende slaget om Irak er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saddam Husseins fødeby Tikrit blir angrepet av amerikanske luftstyrker, skriver den irske rikskringkastingen RTE på sine nettsider.

I går skrev Dagbladet.no om de amerikanske troppeforflytningene mot byen. Flere kommentatorer hevder at slaget om byen er det avgjørende slaget om Irak.

Ved å ta kontroll over Tikrit regner de amerikanske militærplanleggerne med at den siste rest av kampvilje blant irakerne pulveriseres.

På en pressebriefing ved den amerikanske sentralkommandoens hovedkvarter i Doha i Qatar i dag, bekreftet brigadegeneral Vincent Brooks at angrepet på byen er i gang.

Brooks hevder at angrepene først og fremst skal hindre at Saddam Husseins lojale styrker klarer å trekke seg tilbake til byen.

Eksperter har også spekulert på om Saddam selv kan ha klart å komme seg til byen, hvor mange av de 100 000 innbyggerne støtter lojalt opp om hans regime.

SADDAMS SISTE SKJULESTED? I hjembyen Tikrit er fortsatt støtten til regimet i Irak stor. Amerikansk etterretning tror irakerne har flyttet store mengder våpen til byen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media