Luftballong i flammer - to døde

En mor og datter brant til døde i Canada mens familien sto hjelpeløse på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det skulle være en hyggelig tur i solnedgangen for å feire bursdagen til Anniliese Birr (69). Birr sin familie ordnet med en luftballong og tolv stykker ble med henne da ballongen skulle fly over byen Surrey i fylket British Columbia i Canada. Men noe gikk fryktelig galt idet ballongen skulle lette fra bakken.

– Bare tragisk
Flammer brøt ut, og piloten ba passasjerene om å komme seg ut. På dette tidspunktet var luftballongen fortsatt bundet til bakken, men flammene brant over tauet og ballongen begynte å stige.

Det var flere passasjerer igjen da ballongen steg høyere og høyere.

– En person hoppet ut fra en høyde på to etasjer eller mer. Men moren og hennes voksne datter hoppet ikke, selv om to av deres familiemedlemmer kom seg ut av kurven, sier John Kageorge fra firmaet Fantasy Balloon Charters som arrangerte turen.

Familiemedlemmene til de to kvinnene sto på bakken og så tragedien utspille seg foran øynene deres.

– Det er bare tragisk. Kvinnene døde av brannskader, sier Roger Morrow, inspektør for det ridende kanadiske politiet til AP.

Ble til en ildkule
Men det var flere vitner til den tragiske ulykken. Ballongen eksploderte i en ildkule og steg raskt opp i lufta. Noen øyeblikk senere raste den rett ned i en bobilpark med en tykk stripe av røyk etter seg.

–  Kurven ble til en ildkule, den falt ned som en stein. Jeg tenkte: «Herregud, jeg håper at det ikke er noen i den», fortalte øyevitnet Don Randall som bor i bobilparken der luftballongen krasjet.

Propantanker som var festet til ballongen eksploderte i flammer og tre bobiler og flere biler tok fyr, men ingen ble skadet i denne brannen.

– Det var flammer overalt og folk løp. Alle var helt paniske. Det var sjokkerende. Det var som en krigssone her, forteller et annet vitne, Karen Ashby, til det kanadiske nyhetsbyrået Cnews. Ashby var også vitne til at politiet lette etter de forkullede likene til moren og datteren i de utbrente ruinene.

ILDKULE: Luftballongen eksploderte rett etter at den lettet fra bakken. Kurven ble til en ildkule, og to mennesker mistet livet. Foto: DON RANDALL
ILDKULE: Luftballongen eksploderte rett etter at den lettet fra bakken. Kurven ble til en ildkule, og to mennesker mistet livet. Foto: DON RANDALL Vis mer

11 skadet
11 mennesker ble skadet i ulykken, de ble fraktet til sykehuset, mange med brudd- og brannskader. Piloten pådro seg også skader, men tilstanden hans er stabil.

De kanadiske myndighetene undersøker nå årsaken til dødsulykken.

Luftballong i flammer - to døde
<b<OVERLEVDE: Anniliese Birr (69)skulle feire bursdagen sin med familien. De spanderte en tur i luftballong, men feiringen utviklet seg til en tragisk ulykke. 11 mennesker ble skadet og to døde.