LUFTBALLONG: Dette bildet ble tatt i går og viser luftballongen som tok fyr og krasjet i den amerikanske delstaten Virginia. Tre personer er fortsatt savnet. Foto: AP Photo/Nancy Johnson/NTB scanpix
LUFTBALLONG: Dette bildet ble tatt i går og viser luftballongen som tok fyr og krasjet i den amerikanske delstaten Virginia. Tre personer er fortsatt savnet. Foto: AP Photo/Nancy Johnson/NTB scanpixVis mer

Luftballong tok fyr i USA

To personer er savnet. Én er funnet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Virginia bekrefter at tre personer er savnet etter at en luftballong tok fyr i går kveld. Politiets pressetalskvinne, Corinne Geller, sier til NBC12 at de nå søker etter to ulykkessteder.

Geller sier at politiet har lett etter krasjestedet på bakken i hele natt, men at de ikke har kunnet bruke helikoptre og fly på grunn av dårlig vær i området.

Det spekuleres i at gondolen, eller kurven, som henger under luftballongen skal ha truffet en høyspentledning da den gikk ned for landing. Piloten skal dermed ha satt i gang en rekke sikkerhetsmanøvre for å få brannen under kontroll. Blant annet å åpne toppen på ballongen for å hindre at varmen fikk den til å stige.

Flere vitner politet har snakket med har fortalt at de hørte noe som minnet om eksplosjoner.

Carrie Hager-Bradley var på vei hjem fra butikken da hun så ballongen som brant. Hun forteller at hun hørte folk som ropte om hjelp.


- De ropte på hjelp. Hjelp meg, hjelp meg, jeg kommer til å dø. Herregud, jeg kommer til å dø, sier Hager-Bradley til NBC12.

Datteren hennes skal også ha sett en person falle ned fra ballongen.

Festival I dag skulle festivalen Mid-Atlantic Baloon Festival starte opp, men arrangørene valgte å avlyse hele arrangementet på grunn av denne hendelsen.

Det var tre luftballonger som i går tok av fra Meadow Event Park. De skulle til et landingsområde noen kilometer nordøst. Etter at to av ballongene hadde landet trygt på bakken, skal den tredje ha truffet en høyspentledning.