Luftballong traff trolig høyspentledning før styrt

Varmluftsballongen som styrtet i Texas, traff en høyspentlinje før styrten, viser etterforskningen. Alle 16 om bord omkom.

ÅSTEDET: En varmluftsballong med 16 personer om bord styrtet lørdag nær Lockhart i Texas. Foto: Ralph Barrera/Austin American-Statesman/TNS
ÅSTEDET: En varmluftsballong med 16 personer om bord styrtet lørdag nær Lockhart i Texas. Foto: Ralph Barrera/Austin American-Statesman/TNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent om en brann brøt ut før eller etter at ballongen trolig traff de strømførende ledningene, ifølge Robert Sumwalt i USAs fly- og sikkerhetsmyndigheter, NTSB.

Store høyspentmaster strekker seg over jordet hvor ballongen styrtet ved Lockhart utenfor Austin. En ledning ble truffet klokken 7.42 lørdag morgen, og den første telefonen til nødetatene kom ett minutt etter.

NTSB har etterspurt filmer fra hendelsen, og etterforskere håper å finne informasjon på de 14 telefonene, kameraene og iPaden som ble funnet på stedet.

Identifiseringen av ofrene er ventet å ta lang tid, og ifølge Sumwalt blir ikke identifiseringsarbeidet ferdig denne uken.

CNN og lokale medier har identifisert piloten som Alfred «Skip» Nichols, eieren av selskapet Heart of Texas Hot Air Balloon Rides. Ifølge Alan Lirette, som jobbet med luftballongen før avgang, var det ikke barn om bord. Nyhetsbyrået AP skriver at Matt og Sunday Rowan, et nygift par i midten av 30-årene, er blant de omkomne. De la ut bilder av ballongen og av seg selv i kurven før avgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer