ÅSTEDET: En varmluftsballong med 16 personer om bord styrtet lørdag nær Lockhart i Texas. Foto: Ralph Barrera/Austin American-Statesman/TNS
ÅSTEDET: En varmluftsballong med 16 personer om bord styrtet lørdag nær Lockhart i Texas. Foto: Ralph Barrera/Austin American-Statesman/TNSVis mer

Luftballong traff trolig høyspentledning før styrt

Varmluftsballongen som styrtet i Texas, traff en høyspentlinje før styrten, viser etterforskningen. Alle 16 om bord omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent om en brann brøt ut før eller etter at ballongen trolig traff de strømførende ledningene, ifølge Robert Sumwalt i USAs fly- og sikkerhetsmyndigheter, NTSB.

Store høyspentmaster strekker seg over jordet hvor ballongen styrtet ved Lockhart utenfor Austin. En ledning ble truffet klokken 7.42 lørdag morgen, og den første telefonen til nødetatene kom ett minutt etter.

NTSB har etterspurt filmer fra hendelsen, og etterforskere håper å finne informasjon på de 14 telefonene, kameraene og iPaden som ble funnet på stedet.

Identifiseringen av ofrene er ventet å ta lang tid, og ifølge Sumwalt blir ikke identifiseringsarbeidet ferdig denne uken.

CNN og lokale medier har identifisert piloten som Alfred «Skip» Nichols, eieren av selskapet Heart of Texas Hot Air Balloon Rides. Ifølge Alan Lirette, som jobbet med luftballongen før avgang, var det ikke barn om bord. Nyhetsbyrået AP skriver at Matt og Sunday Rowan, et nygift par i midten av 30-årene, er blant de omkomne. De la ut bilder av ballongen og av seg selv i kurven før avgang.

Ulykken er av den verste i sitt slag i USA, og trolig den verste i verden siden februar 2013. Den gangen mistet 19 utenlandske turister livet da en luftballong begynte å brenne og styrtet 300 meter i Luxor i Egypt. Piloten og en turist overlevde ved å hoppe fra ballongen. (NTB)