Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luftballonger lagde kaos i flytrafikken

Forsvant fra radarskjermene, hundrevis av flypassasjerer rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at to personer  ombord i en luftballong meldte om gassproblemer i 09-tida. Senere så det ut til at ballongferden kunne ende trygt, utenfor Helgelandskysten.

Kunne ikke fly

Men i kveld har problemene knyttet til «Gordon Bennett Race 2006» fortsatt, og vokst. Luftfartsmynfighetene manglet oversikt over to av totalt 17 varmluftsballongene.

- To av disse ballongene er uidentifisert, og da kan ikke vi ha fly i luften. Det er folk i disse ballongene, og de kan dukke opp fremfor flyene. Den sjansen kan vi ikke ta, sier informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe til NRK.

Ved 17-tiden i kveld sto fem Widerøe-fly på bakken, og rundt 100 passasjerer fikk reisen utsatt på ubestemt tid.

Fikk kontakt

- Klokken 17.15 fikk vi beskjed fra Bodø kontrolltårn om at de to ballongene var funnet, sier Siw Sandvik i Widerøe til Dagbladet.no.

Hun forteller at flytrafikken nå gjenopptas som normalt.

LENGST MULIG: 17 ballonger med lag fra forskjellige land har flydd nordover fra Belgia. Dette var ballongenes posisjoner i 17.30-tida ifølge arrangørens webside. Grafikk: GORDON BENNETT 2006
LENGST MULIG: 17 ballonger med lag fra forskjellige land har flydd nordover fra Belgia. Dette var ballongenes posisjoner i 17.30-tida ifølge arrangørens webside. Grafikk: GORDON BENNETT 2006 Vis mer

- Men tre avganger mellom Trondheim og Bodø er innstilt, og ett fly ble to timer forsinket, sier Sandvik.  

Ballongpilotene må betale

Problemene skyldes trolig at ballongførerne ikke har innrapportert sine posisjoner til kontrolltårn langs ruten i tilstrekkelig grad.

- Dette er første gang jeg har opplevd noe sånt, sier Sandvik. - Vi ser alvorlig på dette, og kommer til å sende regningen til ballongpilotene.

«Gordon Bennett Race 2006» startet i Beliga lørdag. Målet i konkurransen er å komme lengst mulig på tre dager.


Har du bilder av luftballongene over Norge? Send til
[email protected], sms/mms til 2400 eller ring 24 00 00 00.

image: Luftballonger lagde kaos i flytrafikken