Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luftbro fra Balkan åpnet igjen

Regjeringen bestemte i dag å gjenåpne luftbroen med flyktninger fra Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftbroen ble onsdag i forrige uke midlertidig vedtatt stanset, og det siste Hercules-flyet med flyktninger kom til Norge fredag.

Vil ta i mot 6000

Regjeringen er fortsatt innstilt på å ta mot inntil 6.000 kosovoalbanske flyktninger. På en pressekonferanse mandag kveld opplyste utenriksminister Knut Vollebæk at den norske regjeringen både har fått henvendelse fra FNs Høykommissær for flyktninger og den amerikanske utenriksminister om å gjenåpne luftbroen. Andre europeiske land er anmodet om det samme.

På Stortinget er bare Fremskrittspartiet imot gjenåpning av luftbroen fra Balkan til Norge. De andre stortingspartiene stiller seg bak regjeringens beslutning.

Frp-formann Carl I. Hagen sier at regjeringen i stedet for å fly flere kosovoalbanske flyktninger til Norge burde hjelpe flyktningene i nærområdene av Kosovo.

Budsjettstøtte

- Vi bør sette midlene inn på å opprette og drive midlertidige leire der nede. For noe mer midler kan vi hjelpe flere enn 10.000 flyktninger der i stedet for noen få her, sier Hagen.

Regjeringen er dessuten innstilt på å gå inn med busjettstøtte til Albania og Makedonia, til Romania og Røde Kors samt til Verdens matvareprogram.

(NTB)