Luften siger ut av Opticom

Luften er i ferd med å gå ut av Opticom etter en voldsom oppgang fra start. Resten av børsen viser blandet og uklar tendens.

Oslo Børs har flatet ut på omtrent nivået som slutt fredag og utvklingen er retningsløs med beskjeden omsetning om vi ser bort fra den store overføringen av DnB-aksjer fra staten i forbindelse med nedsalget. DnB stiger 3,1 prosent på 42,7 kroner etter at nedsalget ble overtegnet 2,5 ganger, noe som må sies å være bra i det svake markedet.

Etter lunsj syntes luften å gå ut av Opticom. Kursen var opp over 11 prosent kort etter åpning men er i 13-tiden ned en halv prosent på 643 kroner. Men aksjen er nest mest omsatt etter DnB, og ryktene er mange også mandag. Mang en megler og investor er nok glad for at selskapet ikke gir så mye informasjon. Ellers ville det ikke vært så mange rykter å sette ut og handle på.

Øvrige store aksjer viser små utslag. Norsk Hydro er opp 1 prosent på 378 kroner, mens Telenor er ned 1,9 prosent til 36,5 kroner.

RCL legger seg under nivået fra USA fredag. Kursen er ned en prosent på 207 kroner, som er tre kroner under sluttkurs i USA omregnet med mandagens dollarkurs.

InFocus begynner å falle, slik vi antydet allerede i før-børskommentaren vår. Kursen er ned 1,7 prosent på 142 kroner, og legger seg dermed nesten 10 kroner under sluttnivået i USA fredag. Nyheten om at Ole Jørgen Fredriksen slutter i administrasjonen kan tyde på at selskapet kan blir hel-amerikansk. Det kan gi mindre interesse hos norske investorer over tid. Siden i fjor sommer har det stort sett vært nordmenn som har vært nettokjøpere.

Tandberg er ned 2,9 prosent til 84 kroner. Torsdag var kursen i 94 kroner, og kursen har dermed falt 10,6 prosent på to handledager.

Pan Fish faller 6,5 prosent som følge av at aksjen handles eksklusiv Pan Pelagic i dag. Fjord Seafood falt i sympati med Pan Fish, men da de stakkars selgerne skjønte det ikke var noe annet en selskapspesifikke forhold i Pan Fish-aksjen, steg Fjord igjen og var i 13.30-tiden ned en prosent på 38,30 kroner.

EDB Business partner var ned 4,8 prosent til 100 kroner i moderat omsetning. Det er Alfred Berg som selger mest i aksjen. Konkurrenten Merkantildata er ned 2,7 prosent til 24,80 kroner i meget beskjeden omsetning.