USA

Luftet hundene - døde av lynnedslag

Antonia Mendoza Chavez (52) var på sin daglige morgentur med hundene da det fatale skjedde.

ULYKKE: Antonia Mendoza Chavez og hennes to hunder omkom etter å ha blitt truffet av lynet. Illustrasjonsfoto: Jonathan Lavallee/Shutterstock/NTB
ULYKKE: Antonia Mendoza Chavez og hennes to hunder omkom etter å ha blitt truffet av lynet. Illustrasjonsfoto: Jonathan Lavallee/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Onsdag morgen 22. juni, gikk Antonia Mendoza Chavez (52) tur med sine to små hunder i Los Angeles, California, da alle tre ble truffet av lynet.

Lynnedslaget var så kraftig at det tok livet av turgåeren og hundene hennes. I tillegg sprakk deler av asfalten kvinnen og kjæledyra sto på, melder The Independent.

Det var klokka 08.50 lokal tid at lynnedslaget ble rapportert, ifølge nyhetsbyrået AP.

Omkom på sin daglige tur

Hendelsen fant sted i nærheten av elva San Gabriel i Pico Rivera, sier politimann Jonathan Branham.

Chavez skal ha vært på sin daglige tur. Uheldigvis var det ikke trær eller gjerder i nærheten da uværet slo til, ifølge The Independent.

Etterforsker Morgan Arteaga forteller om dødsulykka i et intervju med lokalavisa ABC 7 News.

- Det er sjelden vi opplever at mennesker dør av lynnedslag, sier Arteaga.

Preger samfunnet

Meteorologer har forklart at tordenværet ble forårsaket av et lavtrykk utenfor kysten som trakk fuktighet fra en monsun nordover i regionen, ifølge AP.

I Store norske leksikon står det at en monsun er en vindtype som skifter retning med årstida. Vindfenomenet kommer av temperaturvariasjoner mellom hav og land.

VULKANSK LYN: Video fra Filippinene viser utrolig vulkansk lyn. Video: Sotiri Dimpinoudis / Twitter Vis mer

Dødsfallet førte til at kommunesjef, Steve Carmona, advarte innbyggerne mot å være ute i stormen. Blant annet ble en sommerleir og det lokale bondemarkedet bedt om å holde seg innendørs, ifølge Los Angeles Daily News.

I tillegg stengte golfbanen i den nordlige bydelen, samt strender langs kysten ved Orange County, melder lokalavisa The Orange County Register.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer