Luftetur på byen

I formiddag møter Veronica Orderud sin halvsøster Kristin Kirkemo for første gang siden de ble arrestert og siktet for trippeldrap. Forberedelsene til fengslingsmøtet skjedde overraskende i Oslo i går ettermiddag. Etter et lengre møte på kontoret til forsvarerne, var Veronica å se spaserende midt i et av Oslos travleste handlestrøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 10 i dag stiller Veronica Orderud for fjerde gang i forhørsretten på Lillestrøm. Påtalemyndigheten vil begjære henne varetektsfengslet for fire nye uker. Det kan bli et nytt, tøft nederlag for kvinnen som den siste måneden har slitt med psykiske problemer på grunn av isolasjonen i fengsel.

Oslo-turen i går har sammenheng med den medisinske oppfølgingen hun nå får etter sammenbruddet. Men det ga henne også mulighet til å møte forsvarerne på kontoret deres i et travelt handlestrøk i Oslo sentrum.
Klokka 17.50 i går ettermiddag var det en smilende og blid Veronica Orderud som kom ut fra advokatkontoret til forsvarerne Frode Sulland og Ina Strømstad i advokatfirmaet Hestenes og Dramer.

27-åringen var sporty antrukket i Adidas treningsjakke, joggesko og mørk dongeribukse. På turen fra advokatkontoret til den parkerte sivile politibilen pratet hun jovialt med de to politifolkene som fulgte henne.

Var anonym

Spaserturene med politiet i går skjedde midt i Oslo sentrum, med et mylder av folk rundt. Men få la merke til at det var Veronica som kom spaserende. Hun registrerte tydelig at hun ble fotografert av Dagbladet, men fortrakk ikke en mine mens det skjedde.

Det kan virke som om oppholdet utenfor varetektscellen - først på psykiatrisk avdeling og seinere på et rehabiliteringssenter i Hurdal - har gitt den drapssiktede kvinnen nye krefter.

I forbindelse med den medisinske behandlingen har hun fått være mye ute. Flere ganger har hun hatt framstillinger i forbindelse med besøk hos helsepersonell. Oslo-turen i går var den andre på kort tid. Også forrige gang fikk Veronica Orderud anledning til å besøke advokatene sine i Oslo.

Forsvarerne hennes mener fremdeles at hun har for dårlig helsetilstand til at hun tåler å sitte mer i varetekt. Politiet er av en annen oppfatning.

Tøff påkjenning

I går hadde Veronica Orderud en nesten halvannen time lang konferanse med sine to forsvarere. Der fikk hun vite at hun denne gang ikke skal møte i retten sammen med sin ektemann, men med Kristin.

Det gjør trolig fengslingsmøtet i dag til en enda større påkjenning for henne. Siden arrestasjonen har Veronica bare fått treffe mannen sin under fengslingsmøtene. Da har de til og med fått holdt rundt hverandre og snakket litt sammen.

Denne gangen møter hun derimot Kristin Kirkemo, som hun nå har et iskaldt forhold til. De to har ikke sett hverandre siden før arrestasjonen.

Unngå møte

Egentlig skulle de ha vært til stede samtidig i retten under ett av fengslingsmøtene. Det ble aldri noe av. Etter det Dagbladet erfarer, ba advokat Frode Sulland da om at Veronica måtte få slippe å se sin halvsøster, fordi han mente dette ville være en for stor belastning for henne.

I dag vil Sulland prøve å legge opp fengslingsmøtet slik at de to ikke skal sitte sammen i retten. Uansett vil de to møtes i tinghuset i Lillestrøm.

Kristin Kirkemo har ikke noe problem med å treffe Veronica i retten, ifølge hennes forsvarer Tor Kjærvik.

Forholdet mellom halvsøstrene har tilspisset seg kraftig i varetektstiden. I avhør har Veronica hevdet at Kristin kan ha deltatt i trippeldrapene for å hevne misunnelse fra barndommen. Kristin har på sin side sagt til etterforskerne at hun tror at det er Per Kristian og Veronica Orderud som har utført drapene.

<B>JOVIAL TONE:</B> Det var en munter og jovial tone mellom Veronica Orderud og de to politifolkene som fulgte hene under Oslo-turen i går. Her er hun fotografert i Oslo sentrum kl. 17.50 i går ettermiddag.