MANGLER: Ifølge NRK mener Luftfartstilsynet etter en inspeksjon ved selskapets Oslo-base i september at Norwegian har grunnleggende svakheter i sitt arbeid med helse, miljø og sikkerhet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MANGLER: Ifølge NRK mener Luftfartstilsynet etter en inspeksjon ved selskapets Oslo-base i september at Norwegian har grunnleggende svakheter i sitt arbeid med helse, miljø og sikkerhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Luftfartstilsynet fant flere mangler hos Norwegian

I en rapport gir Luftfartstilsynet Norwegian seks pålegg å følge opp innen arbeidsmiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet reagerer på at rapporten gjøres offentlig før det har fått uttale seg.

Ifølge NRK mener tilsynet etter en inspeksjon ved selskapets Oslo-base i september at Norwegian har grunnleggende svakheter i sitt arbeid med helse, miljø og sikkerhet.

- Vi fant fysiske og psykososiale mangler. Blant annet fungerer vernetjenesten dårlig, sier seksjonsleder Trond Eirik Strand i Luftfartstilsynet.

Norwegian får blant annet kritikk for å ha kun ett verneombud for om lag 670 kabinansatte. Ifølge rapporten fristilles ikke verneombudet fra arbeidsoppgaver for å utføre vervet, og ombudet skal ved ett tilfelle ha blitt trukket i lønn for å ha deltatt på et møte.

- Vi mener det er flere direkte feil i rapporten. Flere av forholdene som beskrives er unyanserte, sier flygesjef Tomas Hesthammer i Norwegian til NRK.

Utover dette ønsker ikke selskapet å kommentere innholdet i rapporten før det har formulert svarene til Luftfartstilsynet. Fristen er satt til 26. november.

Samtidig sier hovedverneombud Lars Stinessen i Norwegian at problemstillingene er relevante også for andre baser.

- Jeg synes rapporten treffer godt med sine beskrivelser, sier Stinessen.

(NTB)