- Luftfartsverket fare for flysikkerheten

Luftfartsverkets organisasjon er så dårlig at den er en fare for flysikkerheten. Det skriver Norsk Tjenestemannslag og Norsk Flygelederforening i et brev til samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Organisasjonene ser en rekke fellestrekk mellom forholdene i Luftfartsverket og «de strukturelle problemene og uklare ansvarsforholdene det rettes offentlig søkelys mot etter Sleipner-ulykken og togkollisjonen i Østerdalen».

- Det er heller ikke til å legge skjul på at ved flere anledninger er det kun tilfeldigheter som har reddet oss fra en luftfartsulykke tilsvarende de to katastrofer vi i den senere tid har vært vitne til, heter det i brevet.

- Vi har sett en markert økning i antallet nesten-ulykker de siste årene. I tillegg har vi hatt flere tilfeller av teknisk svikt som kan få fatale konsekvenser, forteller formann Rolf Skrede i Norsk Flygelederforening.

Norsk Tjenestemannslag og Norsk Flygelederforening ber Samferdselsdepartementet oppnevne et bredt sammensatt offentlig utvalg som skal gjennomgå Luftfartsverkets organisasjon.

(NTB)