MIRAGE 2000: En kilde i det franske luftforsvaret forteller til nyhetsbyrået AFP at de sendte ut et jagerfly til det aktuelle området etter at flyet mistet kontakt med radaren. Det skjedde klokka 10:41. Foto: AP Photo/Department of Defense, Darren Hilder/NTB Scanpix
MIRAGE 2000: En kilde i det franske luftforsvaret forteller til nyhetsbyrået AFP at de sendte ut et jagerfly til det aktuelle området etter at flyet mistet kontakt med radaren. Det skjedde klokka 10:41. Foto: AP Photo/Department of Defense, Darren Hilder/NTB ScanpixVis mer

Luftforsvaret sendte ut jagerfly bare minutter etter at de skjønte noe var galt

Fant ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i formiddagstimene i går at det som ikke skal skje, skjedde over de franske alpene da Airbus A320-flighten forsvant fra radaren og ble senere funnet.

Franske myndigheter har gått ut og sagt at samtlige 150 ombord har omkommet i ulykken.

Jagerfly Det mange har undret seg over i ettertid er at ikke pilotene kom med noen form for nødanrop, men myndighetene var likevel ikke sene om å ta grep når de skjønte at noe var galt.

En kilde i det franske luftforsvaret forteller til nyhetsbyrået AFP at de sendte ut et jagerfly til det aktuelle området etter at flyet mistet kontakt med radaren. Det skjedde klokka 10:41.

Flyet av typen Mirage 2000 tok av bare minutter etter at det ble klart at det var et problem, og satte sporenstreks kursen for A320-flyets siste kjente posisjon.

Det ankom alpene etter at flyet traff fjellsiden, men talsmannen for luftforsvaret forteller også at piloten aldri fant selve ulykkesstedet. Det ble først funnet senere av helikoptere som startet detaljsøket.

Dette vet vi • Et Airbus-fly av typen A320 fra Germanwings styrtet like før klokka elleve tirsdag morgen i nærheten av byen Digne-les-Bains i Provence i de franske alper.

• Flyet som var på vei fra Barcelona til Düsseldorf med 144 passasjerer og en besetning på seks. Ifølge franske myndigheter og Germanwings er det ingen overlevende.

• Flymaskinen befant seg på 38 000 fot da det begynte å synke. I løpet av under åtte minutter sank det til 6000 fot, før det forsvant fra radaren.

• Franske luftfartsmyndigheter sier at en flygeleder, ikke besetningen på flyet, slo alarm. Det ble gjort på grunn av nedstigningen og mangelen på radiokontakt.

• Germanwings forteller at kapteinen som fløy hadde 6000 flytimer med denne flytypen. • Været i området var ifølge det meteorologiske insituttet i Frankrike fint på tidspunktet da ulykken inntraff.

• Tirsdag kveld ble en av flyets svarte bokser funnet. Håpet er at boksens innhold kan gi svar på hvorfor flyet krasjet. Det ble senere klart at denne var skadet, men man håper fortsatt at den skal fortelle hva som har skjedd.