Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lufthansa avlyser flyavganger

Selskapets kabinansatte har varslet en 24 timers streik.

STREIK IGJEN: Lufthansa avlyser avganger etter at de kabinansatte har varslet en ny streik. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTBScanpix
STREIK IGJEN: Lufthansa avlyser avganger etter at de kabinansatte har varslet en ny streik. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyske flyselskapet Lufthansa har kansellert to av tre flyginger fredag etter at selskapets kabinansatte har varslet en 24 timers streik.

Streiken vil være den tredje på en uke.

Tirsdag gjennomførte de kabinansattes fagforbund UFO streikeaksjoner i Berlin, Frankfurt og München. Lønnsstriden er nå så fastlåst at streiken fredag vil bli utvidet til å omfatte hele Tyskland.

De ansatte krever en lønnsøkning på 5 prosent samt visse innrømmelser i striden om bruk av deltidsansatte.

En talsmann for Lufthansa sa onsdag at selskapet ikke har planer om å komme de streikende i møte. Selskapet har tidligere tilbudt kabinansatte et lønnstillegg på 3,5 prosent, men nekter å diskutere bruken av deltidsansatte og vikarer fra andre flyselskaper.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media