Lufthansa innstiller alle sine flyvninger i tre dager

På grunn av streiketrusler.

FLYSTREIK: Det tyske flyselskapet varsler om en mulig flystreik som vil vare fra og med onsdag og ut fredagen. Dette vil påvirke 3800 av deres flyvninger. Foto: EPA/BORIS ROESSLER/NTB Scanpix
FLYSTREIK: Det tyske flyselskapet varsler om en mulig flystreik som vil vare fra og med onsdag og ut fredagen. Dette vil påvirke 3800 av deres flyvninger. Foto: EPA/BORIS ROESSLER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller alle sine flyvninger i tre dager fra onsdag på grunn av streiketrusler. Det skriver de på sine hjemmesider. Streiken vil vare ut fredagen. 

Nyhetsbyrået AFP skriver på sin Twitterkonto at 3800 flyvninger kan bli innstilt.

VG har tidligere skrevet at 34 avganger til og fra Stavanger, Bergen og Oslo kan rammes av streiken, som skyldes et brudd i forhandlingene mellom Lufthansa-Pilotenes interessorganisasjon Vereinigung Cockpit (VC) og det tyske flyselskapet.

Historisk streik Hele 425.000 passasjerer blir rammet av beslutningen som Lufthansa sier de har tatt på grunn av streiketrusler fra flygerne i selskapet.

- På grunn av den planlagte streiken fra fagforeningen Cockpit vil 3800 flyginger bli innstilt onsdag, torsdag og fredag. I løpet av de tre dagene med arbeidsstopp fra Cockpit vil det bare bli gjennomført rundt 500 kort- og langdistanseflyginger av Lufthansa og Germanwings, sier selskapet i en uttalelse.

Det tyske nyhetsbyrået DPA betegner stoppen i flygingene som en av de største i Lufthansas historie. Passasjerene blir bedt om å orientere seg på selskapets internettsider. Også cargoflyginger blir innstilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer