Lufthansa-streik i dag

Lufthansas flygere gjennomfører en 12 timer lang streik fredag, som kan føre til kaos på europeiske flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flygerne stemte med overveldende flertall for å streike etter at lønnsforhandlinger med ledelsen brøt sammen. Det er første gang i Lufthansas flygere streiker.

Streiken ble innledet ved midnatt natt til fredag og varer til klokka 1200 fredag. Flyplassen i Frankfurt ventes å bli hardest rammet.

Flygernes fagforening venter at svært få Lufthansa-fly vil ta av mens streiken varer, selv om ledelsen vil forsøke å sørge for at noen fly kommer i lufta. Blant annet vil selskapet forsøke å holde i gang en pendeltjeneste mellom Hamburg, München og Berlin.

Fagforeningen krever lønnsøkninger på over 30 prosent og truer med å innlede stadige 24-timers-streiker fra neste uke om ikke ledelsen kommer med et bedre tilbud enn hittil. I april tilbød selskapet mellom 10 og 16 prosent.

Fagforeningen mener at bedriften har råd til å betale bedre etter å ha hatt det største overskuddet av alle europeiske flyselskaper fire år på rad. Ifølge fagforeningen ligger Lufthansas flygere sist på lista når det gjelder lønn av alle europeiske selskaper.

96 prosent av Lufthansas 4.200 flygere stemte for fredagens streik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer