Germanwings-flyet traff fjellsiden med så stor kraft at flyet gikk fullstendig i oppløsning. Foto: Handout fra franske myndigheter / Reuters / NTB scanpix
Germanwings-flyet traff fjellsiden med så stor kraft at flyet gikk fullstendig i oppløsning. Foto: Handout fra franske myndigheter / Reuters / NTB scanpixVis mer

- Lufthansas leger ville gi Lubitz behandling

Men så ingen tegn til at han ville skade seg selv eller andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lufthansas leger mente flygeren Andreas Lubitz, som antas å ha styrtet Germanwings-flyet i Alpene med vilje, trengte psykologisk behandling, ifølge en tysk avis.

Annenflygeren som franske etterforskere er sikre på styrtet flyet med 149 mennesker i døden 24. mars, hadde fortalt arbeidsgiveren at han led av depresjoner under flygerutdanningen i 2009.

Lufthansas leger anbefalte siden at Lubitz fortsetter å få behandling hos psykolog, selv om han ble erklært flygerdyktig av en uavhengig ekspert samme år. Det skriver Bild am Sonntag, som siterer dokumenter fra den tyske luftfartsmyndigheten.

Det kommer ikke fram av papirene hvorvidt Lubitz hadde dratt nytte av fortsatt behandling. En talsmann for Lufthansa vil ikke kommentere Bilds opplysninger.

Den tyske luftfartsmyndigheten har tidligere sagt at den ikke fikk tilgang til Lubitz' helsejournal før etter tragedien i de franske alpene. Nevrologene og psykiaterne som behandlet ham, hadde ikke sett noen tegn til at han hadde til hensikt å skade verken seg selv eller andre i tiden forut for flystyrten.

Legene sykmeldte 27-åringen en rekke ganger, men politiet fant istykkerrevne sykmeldinger i leiligheten hans etter flykatastrofen 24. mars.

(NTB)