Lufthavnsjef tror ikke passasjerene merker økt terrorberedskap

I Molde.

- NESTEN SOM EN ØVELSE: Lufthavnsjef John Offenberg på Årø lufthavn Molde tror ikke passasjerene vil merke den økte beredskapen der spesielt. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
- NESTEN SOM EN ØVELSE: Lufthavnsjef John Offenberg på Årø lufthavn Molde tror ikke passasjerene vil merke den økte beredskapen der spesielt. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Flypassasjerer på det norske innenriksnettet opplever at politiet har økt beredskapen over hele landet. I Molde har opptrappingen i beredskapen gått plettfritt, og etter planskjema.  

Øvelsemodus Lufthavnsjef ved Årø lufthavn i Molde, John Offenberg, tror ikke passasjerene vil merke den økte beredskapen på en negativ måte.

- Beredskapsopptrappingen som startet i morgentimene, har gått glatt og rolig for seg. Det er fristende å si, at det nesten har føltes som om det var en øvelse, sier han til Dagbladet.

Han forteller at lufthavnadministrasjonen har en åpen kanal til politiet, som følger sine innøvde planer rundt flyplassen i Molde.

- Det er politiet som har økt sin beredskap og gjør sin jobb, de har her utført sin den plettfritt og etter planverket. Dagen har løpt uten dramatikk og det eneste ekstraordinære så langt for oss, har vært at vi fikk vi inn en ekstra landing, som ble omdirigert fra Vigra lufthavn i Ålesund. Der var det for mye tåke. Politiet bestemmer selv hvordan de skal operere og graden av sin tilstedeværelse, sier Offenberg og legger til at en norsk flyplass uansett er i sikkerhetsberedskap 365 dager i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer