Luftrommet i Sør-Norge er åpnet igjen

Flyforsinkelser etter radarproblem. Luftrommet i Sør-Norge var stengt i en time. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 14.05 oppstod en radarfeil som lammet hele luftrommet sør for Ålesund. Ved 14.20-tiden var feilen funnet.

Luftrommet er nå åpnet, opplyser Avinor til Dagbladet.

- Flytrafikken går nå som normalt, men dette fører dessverre til forsinkelser for hele landets flytrafikk utover dagen, sier kommunikasjons-sjef i Avinor, Gurli Ulverud.

- Siden feilen lammet luftrommet i en time, vil det også være rimelig å tro det også er snakk om en times forsinkelser i hele flytrafikken.

Ingen fly fikk lette

Ingen fly fikk lette i påvente av at feilen ble rettet opp. Det skal ha vært feil ved radarene både i Stavanger og på Oslo lufthavn Gardermoen.

- Radarproblem gjør at vi har stengt hele luftrommet i Sør-Norge. Dette får innvirkning på alle flyplasser sør for Vigra, Ålesund. Altså Stavanger, Bergen, Oslo og så videre, sa Ulverud til Dagbladet.

Ukjent hva feilen er

- Feilen er nå funnet og vi regner med at vi åpner opp normalt til klokka 15.00. Ingen fly får lov å lette før feilen er rettet opp, men fly som er i lufta har vi radar på og får lov til å lande, sier Ulverud.

Backupsystemet gjorde at flyene som var i luften kunne lande. Ulverud sier det er for tidlig å si noe om hva feilen er, men sier de hadde et tilsvarende problem i juni.

- Om det er den samme feilen som tidligere i juni vet vi enda ikke, men jobber intenst med å finne ut.