Luftrommet over London delvis åpnet

Luftrommet over Storbritannias er delvis stengt grunn av dataproblemer hos luftfartens kontrollsentral. Gatwick flyplass utenfor London melder at flyene herfra letter igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var europeiske luftfartsmyndigheter som meldte at luftrommet over London skulle stenges helt fram til klokken 20 norsk tid som følge av datasvikt, melder BBC.

Den britiske luftfartskontrollen Nats bekrefter at de har tekniske problemer hos luftfartens kontrollsentral i Swanwick i Sør-England, og opplyser at det fører til begrensninger på luftrommet over Storbritannia.

— Systemet er blitt gjenopprettet, og vi er i ferd med å vende tilbake til normal kapasitet, opplyser Nats. Like etter klokken 17 opplyste Gatwick lufthavn sørøst for London at fly nå har begynt å ta av herfra, men at det fortsatt var forsinkelser.

Rammer norske reisende Flyruten til London er blant verdens aller travleste, og datatrøbbelet fører naturligvis til forsinkelser også for norske reisende til den britiske hovedstaden.

— Vi sender ikke av gårde fly som skal til London, før vi får beskjed om at luftrommet er åpnet igjen. Dette gjør vi for å avhjelpe situasjonen i London, sier vakthavende direktør Torgeir Landevaag ved Oslo lufthavn til NTB.

Landevaag vet ikke hva som skjer med de flyene som skulle til London og som allerede var på vingene da luftrommet ble stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer