Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luftrommet over London delvis åpnet

Luftrommet over Storbritannias er delvis stengt grunn av dataproblemer hos luftfartens kontrollsentral. Gatwick flyplass utenfor London melder at flyene herfra letter igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var europeiske luftfartsmyndigheter som meldte at luftrommet over London skulle stenges helt fram til klokken 20 norsk tid som følge av datasvikt, melder BBC.

Den britiske luftfartskontrollen Nats bekrefter at de har tekniske problemer hos luftfartens kontrollsentral i Swanwick i Sør-England, og opplyser at det fører til begrensninger på luftrommet over Storbritannia.

— Systemet er blitt gjenopprettet, og vi er i ferd med å vende tilbake til normal kapasitet, opplyser Nats. Like etter klokken 17 opplyste Gatwick lufthavn sørøst for London at fly nå har begynt å ta av herfra, men at det fortsatt var forsinkelser.

Rammer norske reisende Flyruten til London er blant verdens aller travleste, og datatrøbbelet fører naturligvis til forsinkelser også for norske reisende til den britiske hovedstaden.

— Vi sender ikke av gårde fly som skal til London, før vi får beskjed om at luftrommet er åpnet igjen. Dette gjør vi for å avhjelpe situasjonen i London, sier vakthavende direktør Torgeir Landevaag ved Oslo lufthavn til NTB.

Landevaag vet ikke hva som skjer med de flyene som skulle til London og som allerede var på vingene da luftrommet ble stengt.

Manchester kan ta imot fly Flyplassen Heathrow opplyste til nyhetsbyrået Reuters fredag ettermiddag at ingen fly letter eller lander ved lufthavnen. Stansted flyplass nordøst for London opplyser at den er i dialog med Nats for å finne ut hvordan stengingen rammer her.

Manchester flyplass i Nord-England opplyser at den ikke er rammet av stengingen over London, og at lufthavnen er klar til å ta imot fly som eventuelt blir omdirigert hit. — Det har vært en svikt i serveren for London-området. Ingeniører jobber med problemet, og mer informasjon vil komme når den er tilgjengelig, opplyste Eurocontrol i en uttalelse fredag ettermiddag (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media