Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luftrommet stengt i Midt-Norge

Luftrommet over deler av Midt-Norge var natt til søndag stengt fordi kontrollsentralen i Bodø mangler flygeledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig avviklet flygelederne ved Bodø kontrollsentral sitt årlige julebord i Avinors kantine like i nærheten av flytårnet på Bodø lufthavn, skriver VG.

Kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor avviser at det er noen sammenheng mellom julebordet og mangelen på flygeledere.

Flygelederne som har autorisasjon på denne sektoren er enten syke, på ferie eller har sprengt rammene for overtidsarbeid.

- Vi har rett og slett for lite folk og jeg er redd for at det også vil skape forsinkelser i juletrafikken, sier tillitsvalgt for flygelederne ved Bodø kontrollstasjon, Øyvind Volley.

Narvesen på sin side har derimot god tro på at bemanningsproblemene skal bli løst før julerushet setter inn.

Lørdag inngikk Avinor avtale med en flygeleder som skal vekkes dersom det blir nødvendig med ambulanseflyging i det aktuelle området.

Ved Hovedredningssentralen i Bodø får NTB opplyst søndag morgen at det så langt denne helgen ikke har vært problemer i tilknytning til ambulanseflyginger.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media