Lufttrykket tok bussen

To personer er funnet omkommet og tre personer er hentet opp etter at en buss ble tatt av ras og feid på fjorden ved Eidfjord i Hordaland lørdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var fem personer i bussen. To av disse er funnet omkommet, mens to menn og en kvinne er brakt opp fra sjøen. Kvinnen er alvorlig skadd, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt til NTB.

Politi og dykkere arbeidet lørdag formiddag på stedet. Dykkerne tok seg inn i bussen der en av de omkomne ble funnet.

Lufttrykket

Det var like før klokka 10 lørdag at en buss fra Geilo Turbusser AS ble tatt av et ras på riksvei 13 og havnet i Eidfjorden vad Kyskreo, vel 1 kilometer fra Eidfjord i retning Brimnes. Bussen var på vei fra Bergen til Geilo.

- Bussen ble feid på sjøen av lufttrykket fra raset, sier Kjell-Arne Vestli til NTB. Han er drosjesjåfør i Eidfjord, og var raskt på plass på ulykkesstedet. Vestli var blant annet med på å flytte unna biler på den stengte veien.

- Det pleier ofte å gå ras på denne veistrekningen, men sjelden på dette stedet. Et par hundre meter bortenfor er det imidlertid satt opp et overbygg i betong som skal skjerme veien mot ras, og der går det ofte ras, sier Vestli.

Luftambulanse

- En kvinne og en mann er brakt med luftambulanse til Haukeland sykehus i Bergen med til dels alvorlige skader. En tredje skadd, en mann, ble behandlet av lege på Eidfjord og er kommet fra det med ubetydelige skader, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt.

Haukeland sykehus opplyser til NTB at en av de skadde, en 21 år gammel kvinne, var nær drukning og har knusningsskader. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, og hun er flyttet til intensivavdelingen.

Politiet ønsker ikke å gi flere opplysninger om kjønn og alder på de skadde og omkomne.

Skibuss

Geilo Turbusser kjører rute fra Bergen til Geilo hver hver fredag, lørdag og søndag klokka 07 fra 18. januar til 15. april.

Bussen har rutetid i Eidfjord klokka 09.50 og forventet ankomst på Geilo klokka 11.20. Turene arrangeres i samarbeid med Geilo Skiheiser.

Ifølge nettsidene til Geilo Turbusser koster turene 490 kroner, som også inkluderer dagskort i Geilo Skiheiser.

Vidda stengt

Riksvei 7 over Hardangervidda ble lørdag formiddag midlertidig stengt som en følge av ulykken i Eidfjord. Også riksvei 7 mellom Eidfjord og Brimnes er stengt på grunn av raset.

NTB