PASSET MISBRUKT: Italienske Luigi Maraldi (37) sto på passasjerlista til det savnede Malaysian Airlines-flyet, men det gamle passet hans ble meldt stjålet i fjor. Foto: AP/Krissada Muanhawang/NTB Scanpix
PASSET MISBRUKT: Italienske Luigi Maraldi (37) sto på passasjerlista til det savnede Malaysian Airlines-flyet, men det gamle passet hans ble meldt stjålet i fjor. Foto: AP/Krissada Muanhawang/NTB ScanpixVis mer

Luigi (37) er overrasket over at en person kunne ta seg om bord i det savnede flyet med hans stjålne pass

Italieneren snakket på pressekonferanse i Phuket i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det stjålne passet til italienske Luigi Maraldi (37) ble brukt av en passasjer om bord i det savnede Malaysian Airlines-flyet.

Maraldi, som er på ferie i Phuket i Thailand, meldte seg i dag for politiet i Thailand.

37-åringen snakket på en kort pressekonferanse i regi av politiet hvor han også viste fram sitt nye pass, melder nyhetsbyrået AP.

Overrasket Luigi Maraldi sa på pressekonferansen at han var overrasket over at noen kunne ta i bruk hans gamle pass som ble meldt stjålet allerede i fjor.

To av de 239 personene som sto oppført på passasjerlista til det savnede Malaysian Airlines-flyet, var aldri om bord.

Natt til i går oppdaget Maraldi at han selv sto oppført som en av de reisende med flyet som etter to timer i lufta sluttet å gi lyd fra seg.

Ringte far - Ta det rolig, far. Det er ikke meg, jeg har det bra, måtte Miraldi berolige faren sin over telefon, ifølge danske Ekstra Bladet som siterer italienske medier.

Miraldi tror at noen har misbrukt hans navn og pass for å komme seg på flyet som etter planen skulle til Beijing.

- Jeg skrudde på RAI News 24 og så hva som hadde skjedd. Heldigvis er alt i orden. Luigi er på ferie, og han kommer hjem om tre uker, sier faren hans til nyhetsbyrået Ansa, ifølge NTB.

Også østerrikeren Christian Kozel (30) sto oppført på lista, men han var heller aldri om bord i flyet. Passet hans ble meldt stjålet i Thailand for to år siden, ifølge Los Angeles Times.