Lukk vinduene - i natt blir det kraftig regnvær

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for Oslo, Stavanger og Kristiansand.

KRAFTIG NEDBØR: Ifølge Meteorologisk institutt er det regnvær på vei mot Norge. Det er spesielt utover ettermiddagen og i natt at det er fare for lokale oversvømmelser. Østlandet og Sørlandet rammes hardest. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KRAFTIG NEDBØR: Ifølge Meteorologisk institutt er det regnvær på vei mot Norge. Det er spesielt utover ettermiddagen og i natt at det er fare for lokale oversvømmelser. Østlandet og Sørlandet rammes hardest. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om du befinner deg på Østlandet eller Sørlandet, er det stor sjanse for at du blir våt i kveld om du velger å oppholde deg ute.

Meteorologisk institutt har nemlig gått ut med obs-varsel for Oslo, Stavanger og Kristiansand, og melder om store nedbørsmengder, eller at det vil regne hunder og katter, som man sier.

- Lenger sør og over Danmark ligger det et kraftig vær på vei nordøstover. Det tar nok litt tid før det kommer inn over Østlandet, men det begynner allerede å komme inn over Sørlandet. Det er en del kraftige byger, og det er også tordenaktivitet, sier Øyvind Johnsen, vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt.

- Ekstra observante Han opplyser om at det største regnværet kommer til Sørlandet i ettermiddag/kveld, og at det mest sannsynlig ikke kommer til Oslo-området før ved midnatt.

- Vi er litt ekstra observante på at vannet kan gå utenfor de naturlige veiene. Det gjelder byområdene først og fremst. Ellers rundt omkring i landskapet så tror vi at bakken har potensial nok til å kunne ta imot den nedbøren som kommer, uten at det skaper store problemer, sier han.

Ifølge Johnsen kommer det også til å ramme Telemark og Agder. Vestlandet vil også få litt regn, men ikke i betydelige mengder, ifølge ham.

- Er regnværet over i morgentimene?

- Ja. Det er en bedring fra sør, så det er nok vanskeligst i dag og deler av natta, sier han.

Har sendt ut jordskredvarsel Ingeborg Kleivane Krøgli, vakthavende hydrolog på flomvarslinga, sier at det er fare for småjordskred og lokale oversvømmelser.

- Men det er ikke så store nedbørsmengder at vi har nådd nivået for flomvarsel. Det er ikke så vått i bakken, og heller ikke så mye vann i vassdragene fra før av, så vi ser at større elver vil tåle dette, men at vi lokalt sett kan se oversvømmelser, sier hun.

Norges vassdrag- og energidirektorat har sendt ut et jordskredvarsel for i kveld og i natt.

- Det er basert på obs-varslet som er sendt ut. Vi venter ikke veldig mange store jordskred, men akkurat der det kommer mye nedbør så er det fare for at det går mindre jordskred, sier vakthavende meteorolog ved jordskredvarslinga, Anne Fleig, til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer